Przepisy: Dla rodziny

Pyszne ciasto z biszkopcikami

  • łatwe
  • do 60 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: podwieczorek

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: inna

Głowne składniki: nabiał , mąki, kasze, makarony, owoce, inne,

Okazje: przyjęcie , Wielkanoc , Boże Narodzenie , piknik, urodziny, sylwester, afrodyzjaki, inne,

Sposób przygotowania: bez gotowania , pieczone, inne,


Składniki:

6 jajek
6 łyżek cukru pudru
6 łyżek mąki pszennej tortowej
szczypta soli
truskawki
galaretki owocowe
żelatyna
kawa rozpuszczalna
biszkopty
mak zmielony

Sposób przygotowania:

Nagrzewamy piekarnik do 170 stopni Celsjusza. Białka ubijamy z solą, dodając w trakcie po łyżce cukru pudru. Do ubitej piany dodajemy po żółtku, cały czas ubijając. Na koniec dodajemy po łyżce mąki i mieszamy, dodajemy również mak. Pieczemy ok. 35-40 minut w piekarniku. Biszkopt wyjmujemy od razu i studzimy. Dekorujemy biszkoptami i dookoła wyciskamy wcześniej przygotowaną masą (rozpuścić kawę rozpuszczalną w mleku, dodać żelatyny, gdy bedzie sztywne, zmiksować blenderem). Wykładamy truskawki na ciasto, zalewamy zimną galaretką np cytrynową i odstawiamy do stężenia.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj