-
- łatwe
- do 30 min
PASTA JAJECZNA
Autor: aleksandral | Komentarzy: 2
PASTA JAJECZNA Jajka mielimy lub bardzo drobno kroimy. Dodajemy posiekany szczypiorek, musztarde, majonez i dokladnie mieszamy. Doprawiamy sola do smaku. Swietnie smakuje podana na swiezej bagietce.
-
- łatwe
- do 30 min
koktajl witaminowy
Autor: malgorzata_maria_s | Komentarzy: 2
Banana, kiwi pokroic na mniejsze kawalki, dodac szpinak, wlac szklanke soku i zblendowac. Najlepiej smakuje schlodzony. pychotka :)
-
- średnie
- powyżej 60 min
Spanakopita
Autor: dorota2010 | Komentarzy: 1
Nagrzać piekarnik do 175°C. Nagrzać oliwę w dużym rondlu na średnim ogniu. Dodać cebulę i powoli podsmażać, mieszając, aż się zeszkli. Dodać szpinak, koper i mąkę. Podsmażać około 10 minut, aż większość wody wyparuje. Zdjąć z ognia. Wmiesza
-
- łatwe
- do 30 min
Zapiekanka
Autor: kinga_pawelczyk | Komentarzy: 1
Pieczarki kroję w plastry, cebulę w pół księżyce- podsmażam, bagietkę przekrawam na pół, lekko podsmażone pieczarki układam na bagietce- posypuję startym żółtym serem i na około 10 min wkładam do piekarnika, nagrzanego do około 200 stopni :
-
- łatwe
- powyżej 60 min
Rolada z borówkami
Autor: kasiatarka | Komentarzy: 1
białka ubić na sztywną pianę z cukrem.Następnie dodaj żółtka oraz mąkę wszystko delikatnie wymieszaj przelej na blachę 30x20 cm wczesnej wyłożoną papierem do pieczenia.Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 st.C. Na blacie rozkładamy lnianą
-
- łatwe
- do 60 min
miodowy bulgur z garam masalą i gruszką
Autor: justa_kitchen | Komentarzy: 1
Bulgur zalewam wrzątkiem, solę /ok. 200-220 ml/ i gotuję do pochłonięcia płynu. Rodzynki zalewam miodem pitnym /do przykrycia/ i podgrzewam na małym ogniu. Mieszam z bulgurem. Podgrzewam. Wyłączam palnik i studzę. Orzechy i pestki dyni s
-
- łatwe
- powyżej 60 min
Torcik arbuzowy
Autor: 18082010 | Komentarzy: 0
Ciasto francuskie rozwałkowujemy na stolnicy i wykrawamy z niego dwa koła trochę większe niż dno tortownicy, ponieważ zmniejszą się podczas pieczenia. Pieczemy je w nagrzanym piekarniku w temp. 200 stopni do lekkiego przyrumienienia. Jeden
-
- łatwe
- do 60 min
Semifreddo truskawkowe
Autor: 18082010 | Komentarzy: 1
Do miski wbić jajko, dodać żółtka, cukier, cukier wanilinowy i wymieszać. Zawiesić miskę na garnku z lekko gotującą się wodą. Ubijać masę przez kilka minut na gorącej parze aż będzie puszysta. Zdjąć miskę z garnka i ubijać dalej przez nastę
-
- łatwe
- do 30 min
Muffinki z borówkami
Autor: Ela30K | Komentarzy: 1
Połączyć suche składniki. Roztopić masło i odstawić na chwilę do ostudzenia. Następnie dodać jogurt i jajka. Wmieszać mokre składniki z suchymi, dodać szklankę borówek i delikatnie wymieszać. Masę nałożyć do foremki na muffinki, wierzch po
-
- łatwe
- powyżej 60 min
Malinowo-kremówkowe tartaletki
Autor: julita_szynkiewicz | Komentarzy: 0
Wszystkie składniki do wyrobienia ciasta, Ugniatamy razem i basta, Kulę formujemy i w folię spożywczą zawijamy, Na około godzinkę do lodówki wkładamy, Potem na 6-8 części dzielimy, I w foremki je tulimy, Około 15 minut w 180 st. piecz
Wyszukaj przepis
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj