powrót

Najwyżej oceniane


    • łatwe
    • do 30 min

    PASTA JAJECZNA

    Autor: aleksandral | Komentarzy: 2

    PASTA JAJECZNA Jajka mielimy lub bardzo drobno kroimy. Dodajemy posiekany szczypiorek, musztarde, majonez i dokladnie mieszamy. Doprawiamy sola do smaku. Swietnie smakuje podana na swiezej bagietce.

    • łatwe
    • do 30 min

    koktajl witaminowy

    Autor: malgorzata_maria_s | Komentarzy: 2

    Banana, kiwi pokroic na mniejsze kawalki, dodac szpinak, wlac szklanke soku i zblendowac. Najlepiej smakuje schlodzony. pychotka :)

    • średnie
    • powyżej 60 min

    Spanakopita

    Autor: dorota2010 | Komentarzy: 1

    Nagrzać piekarnik do 175°C. Nagrzać oliwę w dużym rondlu na średnim ogniu. Dodać cebulę i powoli podsmażać, mieszając, aż się zeszkli. Dodać szpinak, koper i mąkę. Podsmażać około 10 minut, aż większość wody wyparuje. Zdjąć z ognia. Wmiesza

    • łatwe
    • do 30 min

    Pierniczki Świąteczne

    Autor: martynka002 | Komentarzy: 1

    Z połowy cukru zrobić karmel. Zalać go szklanką gorącej wody. Do tego dodać palmę , miód oraz przyprawy do pierników. Mieszać aż do rozpuszczenia. Mąkę i resztę cukru wsypać do miski do tego wlać ostudzony karmel z tłuszczem oraz sodą oczys

    • łatwe
    • do 30 min

    Zapiekanka

    Autor: kinga_pawelczyk | Komentarzy: 1

    Pieczarki kroję w plastry, cebulę w pół księżyce- podsmażam, bagietkę przekrawam na pół, lekko podsmażone pieczarki układam na bagietce- posypuję startym żółtym serem i na około 10 min wkładam do piekarnika, nagrzanego do około 200 stopni :

    • łatwe
    • powyżej 60 min

    Rolada z borówkami

    Autor: kasiatarka | Komentarzy: 1

    białka ubić na sztywną pianę z cukrem.Następnie dodaj żółtka oraz mąkę wszystko delikatnie wymieszaj przelej na blachę 30x20 cm wczesnej wyłożoną papierem do pieczenia.Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 st.C. Na blacie rozkładamy lnianą

    • łatwe
    • do 60 min

    miodowy bulgur z garam masalą i gruszką

    Autor: justa_kitchen | Komentarzy: 1

    Bulgur zalewam wrzątkiem, solę /ok. 200-220 ml/ i gotuję do pochłonięcia płynu. Rodzynki zalewam miodem pitnym /do przykrycia/ i podgrzewam na małym ogniu. Mieszam z bulgurem. Podgrzewam. Wyłączam palnik i studzę. Orzechy i pestki dyni s

    • łatwe
    • powyżej 60 min

    Torcik arbuzowy

    Autor: 18082010 | Komentarzy: 0

    Ciasto francuskie rozwałkowujemy na stolnicy i wykrawamy z niego dwa koła trochę większe niż dno tortownicy, ponieważ zmniejszą się podczas pieczenia. Pieczemy je w nagrzanym piekarniku w temp. 200 stopni do lekkiego przyrumienienia. Jeden

    • łatwe
    • do 60 min

    Semifreddo truskawkowe

    Autor: 18082010 | Komentarzy: 1

    Do miski wbić jajko, dodać żółtka, cukier, cukier wanilinowy i wymieszać. Zawiesić miskę na garnku z lekko gotującą się wodą. Ubijać masę przez kilka minut na gorącej parze aż będzie puszysta. Zdjąć miskę z garnka i ubijać dalej przez nastę

    • łatwe
    • do 30 min

    Muffinki z borówkami

    Autor: Ela30K | Komentarzy: 1

    Połączyć suche składniki. Roztopić masło i odstawić na chwilę do ostudzenia. Następnie dodać jogurt i jajka. Wmieszać mokre składniki z suchymi, dodać szklankę borówek i delikatnie wymieszać. Masę nałożyć do foremki na muffinki, wierzch po

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj