Przepisy na przyjęcie - dania dla dzieci i rodziny

-
- łatwe
- do 30 min
Zapiekanka
Autor: kinga_pawelczyk | Komentarzy: 1
Pieczarki kroję w plastry, cebulę w pół księżyce- podsmażam, bagietkę przekrawam na pół, lekko podsmażone pieczarki układam na bagietce- posypuję startym żółtym serem i na około 10 min wkładam do piekarnika, nagrzanego do około 200 stopni :
-
- łatwe
- do 60 min
Kolorowy przekładaniec
Autor: 18082010 | Komentarzy: 0
Truskawki umyj dokładnie i usuń szypułki. Wrzuć do miski i zmiksuj na gładką masę. Dodaj cukier do smaku. Kiwi obierz i zmiksuj w drugiej misce z bananem. Do jogurtu dodaj mleko i dokładnie wymieszaj. Chodzi o to, aby wszystkie masy miały p
-
- średnie
- powyżej 60 min
Pavlova w wydaniu letnim
Autor: lolajna7 | Komentarzy: 0
Schłodzone białka ubić na sztywno, dodawać po łyżce cukier, na końcu mąkę i ocet-piana ma być błyszcząca i sztywna. Na papierze do pieczenia szprycownicą wyciskać małe beziki tak aby się łączyły w całość-zrobić 2 blaty większy (ok 26-28 cm)
-
- trudne
- powyżej 60 min
KOPIEC KRETA
Autor: marzena_anna_ganfler | Komentarzy: 0
Ciasto: Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Masło rozpuścić i delikatnie ostudzić. Mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, cukier oraz cukier wanilinowy wsypać do miski, dodać rozpuszczone masło oraz tyle jogurtu, aby konsysten
-
- łatwe
- powyżej 60 min
Sernik na zimno z truskawkami.
Autor: Ela30K | Komentarzy: 0
Dno tortownicy o średnicy 24 - 25 cm uszczelnić folią aluminiową i wyłożyć biszkoptami. Galaretki cytrynowe należy rozpuścić w 2 szklankach wody z cukrem i pozostawić do ostygnięcia. Dobrze schłodzoną śmietanę ubić mikserem razem ze śnieżką
-
- łatwe
- do 30 min
Koktajl z owocami lata
Autor: justyna0420 | Komentarzy: 0
Truskawki opłukać i obrać z szypułek.Arbuza oczyścić z pestek i pokroić w dużą kostkę.Jagody oczyścić, opłukać i osuszyć.Do wysokiego pojemnika przełożyć truskawki, arbuza i jagody. Dodać jogurt naturalny, miód i cukier waniliowy.Zmiksować
-
- średnie
- powyżej 60 min
Domowe grillowane hamburgery
Autor: lolajna7 | Komentarzy: 0
Bułki(ok 10-12 szt) Rozpuścić w rondelku masło. Suche składniki wsypać do miski, wlać masło, wymieszać. Wyłożyć na stolnicę i wyrabiać. Odłożyć na godzinę przykryte do wyrośnięcia. Ponownie zagnieść, podzielić na 10-12 części i formować bu
-
- łatwe
- do 30 min
Sałatowe roladki
Autor: barbara_grzywacz | Komentarzy: 0
Jestem sobie kobietą ze śląska, Więc nie jestem w pasie zbyt wąska. Cellulit posiadam jak każda kobieta Jest to niestety wada a nie zaleta. Wtem chcę walczyć z nim zuchwale I sposobem na to się z Wami pochwalę. Idę szybko do kuchni c
-
- łatwe
- do 30 min
Wiosenna sałatka
Autor: uleczkaaa | Komentarzy: 0
Brokuł podzielić na małe różyczki, wrzucić do wrzątku i gotować 5 minut. Ułożyć w salaterce. Jaka ugotowane na twardo pokroić w małe ćwiarteczki. Pomidor pokroić w kawałki. Wszystko to ułożyć na brokuł w kolejność brokuł, jajko, pomidor. Po
-
- łatwe
- powyżej 60 min
Pizza della casa (domowa)
Autor: cendrusia | Komentarzy: 0
Należy zacząć od przygotowania ciasta. Mąkę przesiewamy do dużej miski. W oddzielnym naczyniu (może być kubek) rozcieramy drożdże z cukrem, aż zrobią się płynne. Dodajemy do tego odrobinę ciepłej wody i wlewamy do mąki. Dodajemy stopniowo p
-
- łatwe
- powyżej 60 min
Mus z białej czekolady na biszkoptach
Autor: magdalena_perucka | Komentarzy: 0
Czekoladę ścieramy na tarce lub rozdrabniamy w blenderze. Startą czekoladę, żółtka, mleko i cukier puder podgrzewamy w garnku do rozpuszczenia. Wsypujemy żelatynę do czekoladowej masy i mieszamy. Odstawiamy do lodówki. Ubijamy śmietankę
-
- łatwe
- do 30 min
Zielone ślimaczki
Autor: Mrs_R | Komentarzy: 0
Robimy ciasto naleśnikowe. Miksujemy mleko i jajko, dodajemy tyle mąki, aby ciasto było lejące ale niezbyt rzadkie. Szpinak wcześniej rozmrażamy (możemy użyć świeży), rozdrabniamy i dodajemy do ciasta (im więcej szpinaku tym bardziej zielon
-
- łatwe
- do 30 min
Wesołe kanapki
Autor: eddii | Komentarzy: 0
Co tylko nam podpowie wyobraźnia możemy wykonać np. : krab z chleba lub bułki robimy korpus z plasterków przekrojonych na pół np.salami czy też innych okrągłych robimy macki na to plasterek sera żółtego (jak na zdjęciu) lub plasterek po
-
- łatwe
- do 60 min
Babcin kubuś
Autor: halina2159 | Komentarzy: 0
Marchew umyć,obrać i pokroić na mniejsze kawałki.Pomarańcze wyszorować i sparzyć 3 szt.obrać i podzielić na cząstki a czwartą pokroić w całości na kawałki .Marchew i pomarańcze zalać wodą i gotować do miękkości.Zmiksować następnie uzupełnić
-
- łatwe
- do 30 min
Zimna zupa truskawkowa
Autor: eBobasowaKuchnia | Komentarzy: 0
Palcami wyrwij zielone szypułki z truskawek albo wytnij je małym nożem kuchennym. Włóż owoce do miksera, a następnie dodaj jogurt, miód i zioła. Dodaj szczyptę soli i pieprzu. Zmiksuj mieszankę przez bardzo krótką chwilę, aby owoce stały
-
- średnie
- powyżej 60 min
Indyk z kozim serem i żurawiną
Autor: BibliaSmakow | Komentarzy: 0
Żurawinę zalać 4 łyżkami wody i gotować aż puści sok, zmięknie, a woda w połowie odparuje. Filety z indyka natrzeć solą i pieprzem oraz suszoną bazylią, odłożyć do lodówki na dwie godziny. W garnku postawić wodę na kalafiora, kiedy zacznie
-
- łatwe
- powyżej 60 min
Lody bananowe z mango i jagodami goji
Autor: BibliaSmakow | Komentarzy: 0
Sposób przygotowania: Banany obrać i drobno pokroić. Mango obrać, obkroić jak najdokładniej miąższ i pokroić w kostkę. W wysokim naczyniu zmiksować banany z mango, dodać mleczko kokosowe i syrop klonowy. Dokładnie wymieszać. Przełożyć do p
-
- średnie
- do 60 min
Parmezanowe miseczki
Autor: BibliaSmakow | Komentarzy: 0
Piekarnik na 180°C z funkcją grill lub grzanie od góry i od dołu. Parmezan zetrzeć na tarce z małymi oczkami. Na blasze uformować z sera trzy kółka. Nie powinny być zbyt grube, ale też nie mogą być „firankowe”. Moje zrobiłam na około 4 m
-
- średnie
- do 30 min
Krewetki z sezamem
Autor: BibliaSmakow | Komentarzy: 0
Ryż wrzucić do wrzącej wody i gotować według przepisu na opakowaniu. Czosnek i szalotkę obrać i posiekać drobno. Krewetki oczyścić z ogonków, opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć czosnek i szalo
-
- średnie
- do 60 min
Fondant au chocolat, mocno czekoladowy deser
Autor: BibliaSmakow | Komentarzy: 0
1. Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Jajka ubić dobrze z cukrem. 2. Rozpuszczoną czekoladę z masłem wymieszać i odstawić, żeby trochę przestygła. 3. Piekarnik na 170°C. Foremki natłuścić i obsypać tartą czekoladą. 4. Do ubit
Wyszukaj przepis
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj