Przepisy: Dla rodziny

Makaron a la aglio olio

  • łatwe
  • do 30 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: obiad

Liczba osób: 2 osoby

Dieta: wegetariańska

Głowne składniki: warzywa , mąki, kasze, makarony,

Okazje: inne

Sposób przygotowania: gotowane , smażone,


Składniki:

Makaron spaghetti
1/3 szklanki oliwy
3-4 ząbków czosnku
1 papryczka chili
niecała garść oliwek zielonych
pomidorki koktajlowe
natka pietruszki
parmezan (w mojej wersji wegański z orzechów nerkowca
sól
pieprz

Sposób przygotowania:

Zagotować wodę na makaron. W tym czasie posiekać na na talarki czosnek. Na drobno posiekać papryczkę chili. Gdy woda na makaron się zagotuje, dodać soli i wrzucić makaron. Pokroić oliwki. Posiekać natkę pietruszki. Rozgrzać oliwę, na której podsmażyć czosnek. Do zarumienionego czosnku dodać papryczkę chili. Potem oliwki i pomidorki. Gdy makaron będzie jeszcze twardawy, taki prawie al'dente, odcedzić i dodać do oliwy z warzywami. Dodać pietruszkę. Podsmażać do momentu, kiedy makaron będzie al;dente. Wyłożyć na talerz i posypać parmezanem :) Gotowe ;)

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj