Przepisy: Dla rodziny

Zupa meksykańska

  • łatwe
  • do 60 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: wysokokaloryczna

Głowne składniki: warzywa , mięso i podroby,

Okazje: przyjęcie , urodziny, sylwester, afrodyzjaki,

Sposób przygotowania: gotowane , smażone,


Składniki:

1. Kiełbasa - 2 pęta
2. Karkówka (lub mięso gulaszowe) 1/2 kg
3. kukurydza - 1 puszka
4. groszek - 1 puszka
5. papryka - 4x
6. ogórek lub cukinia - 4x
7. Czerwona fasola - 1 puszka
8. Biała fasola - 1 puszka
9. Sok pomidorowy - 1 karton
10. przyprawy ( pieprz, sól, papryka słodka, papryka ostra, rosołki knorr)
11. woda

Sposób przygotowania:

Kiełbasę, mięso, paprykę pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni i wrzucić do garnka. Następnie pokroić ogórek lub cukinie i również dodać. Wszystkie puszkowe warzywa wsypać razem z sokami. Całość zalać sokiem pomidorowym i dolać wody ( tak żeby podczas gotowania nie wykipiało). Doprawić przyprawami i gotować 45 minut.

Komentarze

  • mari779 | 2015-04-01 21:43:58 | zgłoś naruszenie

    mnaim mnaim mniam! szybko, smacznie i baardzo treściwie, mój mąż przepada za tym daniem, a jeszcze kilka kropli sosu chilli develey i jest w siódmym niebie :D ;)

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj