Przepisy: Dla rodziny

Sałatka śledziowa z kiwi

  • łatwe
  • do 60 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: lunch, podwieczorek, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: bezglutenowa

Głowne składniki: warzywa , nabiał , ryby i owoce morza,

Okazje: Wielkanoc , Boże Narodzenie ,

Sposób przygotowania: gotowane , marynowane ,


Składniki:

2 duże cebule
4 jajka
200g śledzi marynowanych w zalewie octowo-olejowej
majonez
śmietana
2 kiwi
sok z 1 cytryny

Sposób przygotowania:

Cebulę kroimy w drobną kostkę i obficie skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy co najmniej na 3 godziny, najlepiej na całą noc. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w drobną kostkę. Śledzie też drobno siekamy i mieszamy wszystkie składniki w misce. Dodajemy łyżkę majonezu i dwie, trzy łyżki śmietany. Kiwi obieramy cieniutko ze skórki i kroimy w plastry o grubości 2-3 milimetry. Połowę plastrów kiwi kroimy w połówki. Gotową sałatkę przekładamy do salaterki i dekorujemy kiwi.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Puszyste pierniczki

Autor: 100004953399133

Komentarzy: 0

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj