warzywa - przepisy kulinarne dla dzieci
Warzywa to jeden z podstawowych składników zbilansowanej, zdrowej diety. O to, by wprowadzać je do codziennego jadłospisu, warto dbać już wtedy, gdy rozszerzamy dietę dziecka. Marchewka, ziemniak, dynia – to pierwsze warzywa, których może próbować nawet kilkumiesięczne niemowlę. I choć warzywa, zwykle nie są tak lubiane przez dzieci, jak owoce, warto pamiętać, że są od nich o wiele zdrowsze. Warzywa zawierają cenne minerały i witaminy, natomiast nie zawierają cukru. Na szczęście jest wiele przepisów, w których warzywa są najważniejszym składnikiem a potrawy z nich przyrządzone są pyszne (i zdrowe). -
- łatwe
- do 30 min
-
- średnie
- do 60 min
Parmezanowe miseczki
Autor: BibliaSmakow | Komentarzy: 0
Piekarnik na 180°C z funkcją grill lub grzanie od góry i od dołu. Parmezan zetrzeć na tarce z małymi oczkami. Na blasze uformować z sera trzy kółka. Nie powinny być zbyt grube, ale też nie mogą być „firankowe”. Moje zrobiłam na około 4 m
-
- łatwe
- do 60 min
Sałatka śledziowa z kiwi
Autor: BibliaSmakow | Komentarzy: 0
Cebulę kroimy w drobną kostkę i obficie skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy co najmniej na 3 godziny, najlepiej na całą noc. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w drobną kostkę. Śledzie też drobno siekamy i mieszamy wszystkie składniki w m
-
- łatwe
- do 30 min
"Samo zdrowie" - surówka z czarnej rzepy z marchewką i świeżą bazylią
Autor: suliko | Komentarzy: 0
Rzodkiew, marchew obrać ze skóry i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Skropić sokiem z cytryny i lekko posolić. Cukier wymieszać ze śmietana,aż się rozpuści. Dodać do surówki. Posypać posiekaną bazylią i miętą. Wszystkie składniki dobrze
Wyszukaj przepis
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj














