Przepisy: Dla rodziny
Kanapka trzynasta, czyli stokrotka w toście
- łatwe
- do 30 min
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: śniadanie, lunch, podwieczorek
Liczba osób: 2 osoby
Dieta: wegetariańska
Głowne składniki: warzywa , nabiał , mąki, kasze, makarony,
Okazje: piknik, urodziny, inne,
Sposób przygotowania: smażone
- Autor: eBobasowaKuchnia
-
Ocena:oceń
Składniki:
jajko od podwórkowej kury,
łyżeczkę oliwy,
płaską łyżeczkę masła,
garść kiełków z dyni,
kolorowy pieprz,
sól
Sposób przygotowania:
Umyj starannie jajo od podwórkowej kury i wbij je do miseczki.
Pierwszy tost posmaruj masłem i ułóż na nim drugi.
Sklejone tosty włóż na patelnię, na której rozgrzana jest oliwa, a w dziurę wlej
jajko. Smaż tak długo, aż białko się zetnie. Umyj starannie kiełki i połóż je na
kanapce. Posyp odrobiną soli i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Przepis: J. Krzyżanek "Cecylka Knedelek i kanapki z kanapy"
Wyszukaj przepis
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub