Przepisy: Dla rodziny
Rogaliki drożdżowe z marmoladą
- średnie
- powyżej 60 min
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: podwieczorek
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: inna
Głowne składniki: nabiał , mąki, kasze, makarony,
Okazje: przyjęcie , piknik, urodziny,
Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
2 kostki Kasi
2 całe jajka
6 łyżek cukru
12 dag drożdży
1 szklanka mleka
marmolada
cukier puder na lukier
Sposób przygotowania:
Kasię rozpuścić z cukrem na małym ogniu, a następnie schłodzić do temp. pokojowej.Do mąki wbić jajka, wlać wyrośnięte drożdże, resztę mleka i tłuszcz – dokładnie wyrobić z ciasta uformować kulę i zanurzyć w zimnej wodzie, aż do wypłynięcia po czym ponownie ugnieść ciasto w ten sposób przygotowane ciasto dzielimy na kilka części i wałkujemy następnie kroimy na 8 części , kładziemy na każdą część łyżeczkę marmolady i zawijamy rogalik. Pieczmy w 175 stopniach C około 15 minut (przy włączonej górnej i dolnej grzałce piekarnika), aż staną się rumiane. Gdy ostygną, mieszamy cukier puder i odrobiną wody gorącej i lukrujemy ostudzone rogaliki.
Wyszukaj przepis
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
ewelka73 | 2013-09-16 11:57:32 | zgłoś naruszenie
ola_monola25 | 2013-09-16 12:52:08 | zgłoś naruszenie
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub