Przepisy: Dla rodziny

Rogaliki drożdżowe z marmoladą

  • średnie
  • powyżej 60 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: podwieczorek

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: inna

Głowne składniki: nabiał , mąki, kasze, makarony,

Okazje: przyjęcie , piknik, urodziny,

Sposób przygotowania: pieczone


Składniki:

1 kg mąki
2 kostki Kasi
2 całe jajka
6 łyżek cukru
12 dag drożdży
1 szklanka mleka
marmolada
cukier puder na lukier

Sposób przygotowania:

Rozpuścić drożdże z łyżką cukru w 0,5 szklanki mleka, poczekać, aż zaczną rosnąć
Kasię rozpuścić z cukrem na małym ogniu, a następnie schłodzić do temp. pokojowej.Do mąki wbić jajka, wlać wyrośnięte drożdże, resztę mleka i tłuszcz – dokładnie wyrobić z ciasta uformować kulę i zanurzyć w zimnej wodzie, aż do wypłynięcia po czym ponownie ugnieść ciasto w ten sposób przygotowane ciasto dzielimy na kilka części i wałkujemy następnie kroimy na 8 części , kładziemy na każdą część łyżeczkę marmolady i zawijamy rogalik. Pieczmy w 175 stopniach C około 15 minut (przy włączonej górnej i dolnej grzałce piekarnika), aż staną się rumiane. Gdy ostygną, mieszamy cukier puder i odrobiną wody gorącej i lukrujemy ostudzone rogaliki.

Komentarze

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Puszyste pierniczki

Autor: 100004953399133

Komentarzy: 0

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj