Przepisy: Dla rodziny
Parmezanowe miseczki
- średnie
- do 60 min
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: podwieczorek, kolacja
Liczba osób: 2 osoby
Dieta: wegetariańska, bezglutenowa,
Głowne składniki: warzywa , nabiał , owoce, ryby i owoce morza,
Okazje: przyjęcie , Wielkanoc , sylwester, afrodyzjaki,
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: BibliaSmakow
-
Ocena:oceń
Składniki:
150 g parmezanu
150 g tuńczyka w oliwie
6 czarnych oliwek
6 winogron
3 listki szałwii
Sposób przygotowania:
Parmezan zetrzeć na tarce z małymi oczkami. Na blasze uformować z sera trzy kółka. Nie powinny być zbyt grube, ale też nie mogą być „firankowe”. Moje zrobiłam na około 4 mm grubości. Wstawić do piekarnika dosłownie na kilka minut. Kiedy tylko ser zacznie się topić i łączyć wyjąć blachę.
Przygotować formę na muffiny lub trzy małe miseczki, filiżanki. Delikatnie nożem podważyć kółka z parmezanu i przenieść do wgłębień w formie lub do filiżanek. Ostrożnie naciskając na środek wsunąć krążki we wgłębienia i pozostawić aż wystygną i stwardnieją.
Winogrona pokroić na ćwiartki, oliwki w plasterki. Tuńczyka podzielić na mniejsze porcje. Rozdzielić wszystkie składniki do miseczek z parmezanu, udekorować szałwią i podawać.
Wyszukaj przepis
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub