Przepisy: Dla rodziny

Parmezanowe miseczki

  • średnie
  • do 60 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: podwieczorek, kolacja

Liczba osób: 2 osoby

Dieta: wegetariańska, bezglutenowa,

Głowne składniki: warzywa , nabiał , owoce, ryby i owoce morza,

Okazje: przyjęcie , Wielkanoc , sylwester, afrodyzjaki,

Sposób przygotowania: pieczone


Składniki:

(na 3 miseczki)

150 g parmezanu
150 g tuńczyka w oliwie
6 czarnych oliwek
6 winogron
3 listki szałwii

Sposób przygotowania:

Piekarnik na 180°C z funkcją grill lub grzanie od góry i od dołu.

Parmezan zetrzeć na tarce z małymi oczkami. Na blasze uformować z sera trzy kółka. Nie powinny być zbyt grube, ale też nie mogą być „firankowe”. Moje zrobiłam na około 4 mm grubości. Wstawić do piekarnika dosłownie na kilka minut. Kiedy tylko ser zacznie się topić i łączyć wyjąć blachę.
Przygotować formę na muffiny lub trzy małe miseczki, filiżanki. Delikatnie nożem podważyć kółka z parmezanu i przenieść do wgłębień w formie lub do filiżanek. Ostrożnie naciskając na środek wsunąć krążki we wgłębienia i pozostawić aż wystygną i stwardnieją.

Winogrona pokroić na ćwiartki, oliwki w plasterki. Tuńczyka podzielić na mniejsze porcje. Rozdzielić wszystkie składniki do miseczek z parmezanu, udekorować szałwią i podawać.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj