Przepisy: Dla rodziny

Kolorowa sałatka

  • łatwe
  • do 60 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: lunch, podwieczorek

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: inna

Głowne składniki: warzywa , mięso i podroby, inne,

Okazje: przyjęcie , Wielkanoc , piknik,

Sposób przygotowania: inne


Składniki:

1 opakowanie sałaty roszponki
1 podwójna pierś z kurczaka
1 pęczek rzodkiewki
30 czarnych oliwek
5 jajka
1 mały zielony ogórek
6 łyżek oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
1,5 łyżki miodu
sól
pieprz

Sposób przygotowania:

Przygotowanie sosu:
Oliwę z oliwek, miód, sok z cytryny, pieprz i sól dobrze ze sobą połączyć.
Przygotowanie sałatki:
Pierś z kurczaka umyć i ugotować w osolonej wodzie.Przestudzić i porozrywać na kawałki.
Jaja ugotować na twardo, obrać i pokroić na ćwiartki.
Sałatę umyć i osuszyć.
Ogórka i rzodkiewkę umyć i pokroić w plasterki.
Oliwki pokroić w plasterki.
Sałatę, ogórka, rzodkiewkę, oliwki i mięso razem wymieszać, przełożyć do salaterki i obłożyć ćwiartkami jaj. Przed podaniem polać sosem.
Smacznego!!!

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Puszyste pierniczki

Autor: 100004953399133

Komentarzy: 0

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj