mięso i podroby - przepisy kulinarne dla dzieci

-
- średnie
- powyżej 60 min
Domowe grillowane hamburgery
Autor: lolajna7 | Komentarzy: 0
Bułki(ok 10-12 szt) Rozpuścić w rondelku masło. Suche składniki wsypać do miski, wlać masło, wymieszać. Wyłożyć na stolnicę i wyrabiać. Odłożyć na godzinę przykryte do wyrośnięcia. Ponownie zagnieść, podzielić na 10-12 części i formować bu
-
- łatwe
- do 30 min
Sycąca wiosenna sałatka
Autor: adachs | Komentarzy: 0
Zimną, ugotowaną wcześniej fasolkę układamy na talerzu z pokrojonym w ćwiartki jajkiem i usmażoną w paski szynką. Przygotowujemy sos z pozostałych składników i polewamy nim sałatkę.
-
- łatwe
- powyżej 60 min
faszerowany cukierek
Autor: AngelaS77 | Komentarzy: 0
Ziemniaki obieramy i kroimy w talarki, Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę. Paprykę , cebulę i czosnek w krążki. Składniki te wkładamy do rękawa foliowego . Doprawiając solą pieprzem ,oregano,masło lokujemy gdzieś w środku . Można
-
- łatwe
- do 30 min
Makaron z kremowym sosem pomidorowym
Autor: MammaMia | Komentarzy: 0
Ten lekki, delikatny makaron to świetna propozycja na wiosnę, gdy będzie go można przygotować używając świeżych, sezonowych produktów. Może być podawany zarówno na ciepło, jak i na zimno. Przygotuj garnek o szerokim dnie; podsmaż w nim b
-
- łatwe
- do 60 min
Babeczki z szynką.
Autor: plomien | Komentarzy: 0
Przygotowanie: • Pieczarki umyj i obierz. Drobno je pokrój. Posiekaj szalotkę, a szynkę potnij w maleńką kostkę. • Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć na nie szalotkę, a po chwili pieczarki. Usmaż i dodaj szynkę. Smaż razem 2 minuty. Potem z
-
- łatwe
- do 30 min
Wesołe kanapki
Autor: eddii | Komentarzy: 0
Co tylko nam podpowie wyobraźnia możemy wykonać np. : krab z chleba lub bułki robimy korpus z plasterków przekrojonych na pół np.salami czy też innych okrągłych robimy macki na to plasterek sera żółtego (jak na zdjęciu) lub plasterek po
-
- łatwe
- do 30 min
Kurczak nadziewany żółtym serem
Autor: AnulkaaB23 | Komentarzy: 0
Pierś z kurczaka nacinamy. Następnie z podanych składników przygotowujemy bejcę i nacieramy nią mięso. w powstałą po nacięciu kieszeń wkładamy kawałki sera i spinamy wykałaczką którą dobrze jest wcześniej namoczyć w wodzie lub naoliwić. Odk
-
- łatwe
- do 60 min
Zupa z kurczakiem
Autor: Holly82 | Komentarzy: 0
Sposób przygotowania: Ugotować osobno mięso, a osobno warzywa(poza natką). Zmiksować razem z natką pietruszki i wodą z gotowania warzyw.
-
- łatwe
- powyżej 60 min
ZIEMNIAKI ZAPIEKANE Z BOCZKIEM I SEREM
Autor: marika1503 | Komentarzy: 0
Ziemniaki oczyść, wyszoruj, opłucz, przekrój wzdłuż na pół, zalej posolonym wrzątkiem i gotuj 15 minut, odcedź. Boczek pokrój na małe kawałki, lekko przesmaż, zdejmij z patelni, wlej łyżkę oleju, rozgrzej, wrzuć obraną i pokrojoną w tala
-
- łatwe
- powyżej 60 min
PIZZA Z MIĘSEM MIELONYM
Autor: marika1503 | Komentarzy: 0
Pokrusz drożdże do miski, wlej trochę wody i mieszaj, aż drożdże się rozpuszczą. Dodaj resztę wody, olej, sól i mąkę. Wyrabiaj ciasto, aż będzie gładkie, po czym przykryj je i pozostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Podsmaż mieloną w
-
- średnie
- do 60 min
Domowe burgery
Autor: mania2006 | Komentarzy: 0
1. Zmielone mięso przyprawić mieszanką przypraw, dodać jedną łyżeczkę czarnego pieprzu, czosnek przeciśnięty przez prasę, skórkę cytryny, natkę pietruszki, zeszkloną cebulę oraz żółtko. Wszystko dokładnie delikatnie mieszamy. 2. Formujem
-
- średnie
- powyżej 60 min
Indyk z kozim serem i żurawiną
Autor: BibliaSmakow | Komentarzy: 0
Żurawinę zalać 4 łyżkami wody i gotować aż puści sok, zmięknie, a woda w połowie odparuje. Filety z indyka natrzeć solą i pieprzem oraz suszoną bazylią, odłożyć do lodówki na dwie godziny. W garnku postawić wodę na kalafiora, kiedy zacznie
-
- średnie
- do 30 min
Grillowane szparagi z sosem holenderskim z koperkiem
Autor: BibliaSmakow | Komentarzy: 0
Szparagi opłukać, owinąć plastrami boczku. Patelnię grillową nasmarować oliwą i dobrze rozgrzać. Smażyć szparagi obracając co jakiś czas, tak żeby boczek z każdej strony się zrumienił. Smażenie zajmie w sumie około 10-12 minut. W tym czasi
-
- łatwe
- do 60 min
Mięso wołowe z majerankiem
Autor: eBobasowaKuchnia | Komentarzy: 0
Cebulę kroimy w plasterki i spieniamy na maśle. Mięso wołowe kroimy w paseczki, posypujemy solą, pieprzem i dodajemy do cebuli. Podsmażamy krótko, przyprawiamy roztartym majerankiem, zalewamy wywarem warzywnym i dusimy do miękkości. P
-
- łatwe
- do 30 min
Kuleczki z bajeczki
Autor: eBobasowaKuchnia | Komentarzy: 0
Mięso mieszamy z mlekiem modyfikowanym, solą i purée. Stopniowo dolewamy wodę, tak aby mięso było miękkie, dało się formować, ale się nie rozpadało. Wyrabiamy małe kuleczki. Obtaczamy je w kleiku lub kaszce ryżowej. Wrzucamy do gotującej si
Wyszukaj przepis
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj