Przepisy: Dla rodziny

Jajko sadzone ze szparagami i rzodkiewką

  • łatwe
  • do 30 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: śniadanie, podwieczorek, kolacja

Liczba osób: 2 osoby

Dieta: wegetariańska, bezglutenowa,

Głowne składniki: warzywa , nabiał ,

Okazje: afrodyzjaki

Sposób przygotowania: gotowane , smażone,


Składniki:

2 jajka
6 końcówek szparagów (podgotowanych w lekko osolonej wodzie)
2 rzodkiewki
sól
świeżo mielony pieprz ziołowy
kropla oliwy
2 kromki bułki lub bagietki

Sposób przygotowania:

Szparagi gotować 5 minut w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać kroplę oliwy, wybić na nią jajka i smażyć 2 minuty. W tym czasie pokroić rzodkiewki w cienkie plasterki, a szparagi przekroić wzdłuż na pół.
Jajka doprawić solą i pieprzem ziołowym. Wyłożyć na talerze, udekorować szparagami i rzodkiewką, podawać z pieczywem.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj