Przepisy: Dla rodziny
herbatniki z migdałami, cynamonem i malinami
- łatwe
- do 60 min
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: obiad, podwieczorek, kolacja
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: wegetariańska
Głowne składniki: nabiał , mąki, kasze, makarony, owoce,
Okazje: Wielkanoc , Boże Narodzenie , piknik, urodziny, sylwester,
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: eBobasowaKuchnia
-
Ocena:oceń
Składniki:
125 g masła,
125 g cukru,
2 jajka,
65 g mąki migdałowej,
tarta skórka cytryny,
szczypta cynamonu,
szczypta soli,
dżem malinowy (na około 20 herbatników)
Sposób przygotowania:
wszystko delikatnie palcami na sypką masę. Wbić jajka i dodać tartą skórkę
cytryny. Szybko wyrobić. Uformować z ciasta kulę, zawinąć ją w folię spożywczą
i włożyć do lodówki na dwie godziny. Po tym czasie rozwałkować ciasto na grubość
3 mm, wyciąć herbatniki i w połowie z nich wyciąć na środku gwiazdki. Piec
przez 15–20 minut w temperaturze 180OC. Zostawić do wystygnięcia i posmarować
dżemem malinowym.
Przepis pochodzi z książki "Smakowite prezenty" wydawnictwa Jedność
Wyszukaj przepis
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub