Przepisy: Dla rodziny

Pieczarki Faszerowane

  • łatwe
  • do 60 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: śniadanie, podwieczorek, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: wysokokaloryczna

Głowne składniki: warzywa , mięso i podroby,

Okazje: przyjęcie , Wielkanoc , Boże Narodzenie , urodziny, sylwester,

Sposób przygotowania: pieczone


Składniki:

20 pieczarek (im większe tym lepsze)
pół papryki czerwonej
pół puszki kukurydzy
1 ugotowana marchewka
pół puszki groszku zielonego
ser żółty starty (ja miałam pod ręką oscypek więc jego użyłam)
6 plasterków szynki

Sposób przygotowania:

Pieczarki obrać i usunąć nóżki, (które można podsmażyć i również dorzucić do farszu).
Paprykę, marchewkę oraz szynkę kroimy w drobną kosteczkę. Ser żółty (jeśli mamy w kostce ścieramy). Pokrojoną paprykę, marchewkę, szynkę wraz z kukurydzą, zielonym groszkiem i serem wrzucamy do miski i wszystko razem mieszkamy.
Na blasze układamy długi kawał folii aluminiowej, a na niej pieczarki z farszem, po czym zawijamy folię.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 45 minut w 180 stopniach.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj