Dieta wysokokaloryczna - przepisy dla dzieci i rodziny
-
- łatwe
- do 60 min
Zupa meksykańska
Autor: Dziubal | Komentarzy: 1
Kiełbasę, mięso, paprykę pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni i wrzucić do garnka. Następnie pokroić ogórek lub cukinie i również dodać. Wszystkie puszkowe warzywa wsypać razem z sokami. Całość zalać sokiem pomidorowym i dolać wody ( tak
-
- łatwe
- powyżej 60 min
Malinowo-kremówkowe tartaletki
Autor: julita_szynkiewicz | Komentarzy: 0
Wszystkie składniki do wyrobienia ciasta, Ugniatamy razem i basta, Kulę formujemy i w folię spożywczą zawijamy, Na około godzinkę do lodówki wkładamy, Potem na 6-8 części dzielimy, I w foremki je tulimy, Około 15 minut w 180 st. piecz
-
- łatwe
- do 60 min
Pieczarki Faszerowane
Autor: marzena_anna_ganfler | Komentarzy: 0
Pieczarki obrać i usunąć nóżki, (które można podsmażyć i również dorzucić do farszu). Paprykę, marchewkę oraz szynkę kroimy w drobną kosteczkę. Ser żółty (jeśli mamy w kostce ścieramy). Pokrojoną paprykę, marchewkę, szynkę wraz z kukurydzą
-
- łatwe
- do 60 min
Wielkanocne ciasteczka
Autor: Zozza | Komentarzy: 0
Przepis na ciasteczka: W misie miksera utrzeć masło z cukrem. Kolejno dodawać jajka i miksować dalej. Dodać wanilię i utrzeć zawartość miski na gładką masę. Do tak powstałej masy dodać kakao, proszek do pieczenia i mleko, wymieszać szpatu
-
- łatwe
- do 30 min
Ciasto Snickers
Autor: Kajuska22 | Komentarzy: 0
1. Przygotować nadzienie budyniowe:do garnka wlać 2 szklanki mleka. Po chwili dodać cukier i masło. Całość doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu. W 1 szklance mleka rozprowadzić mąkę krupczatkę. Mieszankę wlać do gotującego si
-
- łatwe
- do 60 min
Ciasto Shrek
Autor: marysia86 | Komentarzy: 0
Rozrobić 2 galaretki w 2 szklankach wody- zagotować, a pozostałe 2 według wskazówek na opakowaniu. Upiec biszkopt. Zrobić budyń zamiast mleka użyć soku. Gorące wylać na biszkopt. Gdy ostygnie wyłożyć delicje, a następnie ubić kremówki dodać
-
- łatwe
- powyżej 60 min
Ciasto z batonikami
Autor: ao12 | Komentarzy: 0
Wylej pierwsza warstwę ciasta na dno keksówki- wyłóż 8 batoników tworząc 2 rzędy aby nie dotykały brzegów keksówki. Na batoniki wylej trochę ciasta i umieść tak jak poprzednio 2 rzędy batoników (8szt) wylej resztę ciasta i wyrównaj. Piec
-
- średnie
- do 60 min
Pieczarki z piersią z kurczaka
Autor: marzena_anna_ganfler | Komentarzy: 0
Pieczarki oczyścić , pokroić. Cebulę obrać, posiekać. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Natkę opłukać, 1/2 gałązki odłożyć, resztę posiekać. Rozgrzać masło, wrzucić pokrojoną i doprawioną pierś i podsmażyć. Dodać cebulę, zeszklić. Dołoży
-
- średnie
- powyżej 60 min
Pyszny torcik malinowy BARBIE
Autor: basiaw | Komentarzy: 1
Biszkopt. Ubijamy na sztywno białka, dodajemy cukier a następnie żółtka. Potem dodajemy przesiane przez sito mąki z proszkiem do pieczenia i mieszamy powoli łyżką. Ciasto dzielimy. Część wlewamy do formy na babkę, wysmarowanej tłuszcz
-
- łatwe
- powyżej 60 min
Farbujące ciasteczka
Autor: kara86 | Komentarzy: 0
Wszystkie składniki oprócz barwnika zagnieść, następnie podzielić na tyle części ile kolorów barwników chce się dodać, ja dzieliłam na 4 części. Do każdej części dodać szczyptę barwnika, jeśli doda go się więcej jest wtedy frajda dla dziec
-
- łatwe
- do 60 min
Świąteczne pierniczki:o)
Autor: mamusiakubusia | Komentarzy: 0
Mąkę przesiać na stolnicę, wlać rozpuszczony gorący miód i wymieszać (najlepiej nożem). Ciągle siekając, dodawać kolejno cukier, sodę, przyprawy, a gdy masa lekko przestygnie - masło i jedno jajko. Dolewając stopniowo (po 1 łyżce) mleka za
-
- łatwe
- do 60 min
Katarzynka
Autor: marysia86 | Komentarzy: 0
wystygnięty biszkopt smarujesz powidłami następnie układasz pierniki np: katarzynki, ale bez czekolady potem w litrze mleka ugotuj 3 budynie śmietankowe z 6 łyżkami cukru i ten gorący budyń wylej na pierniki. Gdy ostygnie, wstaw do lodówki
-
- łatwe
- powyżej 60 min
Kruche ciasteczka
Autor: marysia86 | Komentarzy: 0
Wszystko zagnieść, rozwałkować, wykrawać. Piec w temp. 180 st. Po upieczeniu polukrować.
-
- łatwe
- do 60 min
-
- średnie
- powyżej 60 min
strucla z makiem
Autor: AnulkaaB23 | Komentarzy: 0
Poprzedniego dnia mak sparzamy wrzątkiem. Ucieramy go lub trzykrotnie mielimy.Następnego dnia robimy ciasto. Drożdże rozcieramy z kilkoma łyżeczkami cukru w letnim mleku i odstawiamy w ciepłe miejsce. Szklankę mąki zalewamy szklanką wrzące
-
- średnie
- powyżej 60 min
Krokieciki z grzybkami i kapustą kiszoną
Autor: ewelka73 | Komentarzy: 0
Do miski dajemy najpierw produkty lejące, mieszamy a później dodajemy mąkę.Mieszamy mikserem lub trzepaczką do uzyskania jednolitej masy i aby nie było grudek.Na patelni do naleśników nalewamy kapkę oleju rozsmarowujemy go pędzelkiem.Nakład
-
- średnie
- do 60 min
Tęcza
Autor: maciek_wilku_wilk | Komentarzy: 0
Ciasto - biszkopt: Ubijasz białka, dodajesz cukier – ubijasz, dodajesz żółtka – ubijasz, dodajesz mąkę z proszkiem i mieszasz. Ja podzieliłem na 2 razy (z 8 jajek) bo mi się do robota nie mieściło naraz. I jak wymieszasz wszystko to dzieli
-
- łatwe
- do 30 min
Tort lodowo- bezowy
Autor: marysia86 | Komentarzy: 0
Śmietanę ubić, dodać cukier waniliowy, fixy i dodać 4 łyżki cappuccino (maliny, truskawki, jagody czy borówki). Pokruszyć 1 część tortu bezowego na tortownicę, wyłożyć trochę masy śmietanowej, 2 część tortu bezowego pokruszyć, wyłożyć masę
-
- łatwe
- do 30 min
Pierogi z kapustą i grzybami
Autor: kasia12091990 | Komentarzy: 0
Ciasto: Mąkę,jajko,szczyptę soli i wodę mieszamy ze sobą i ugniatamy.Potem wałkujemy ciasto cienko i wykrajamy szklanką placuszki. Wcześniej przygotowaną kapuste z grzybami i doprawioną nakładamy do placuszków i lepimy na pierogi. Wszystk
-
- łatwe
- do 60 min
Soczewica z kaszą jaglaną
Autor: eBobasowaKuchnia | Komentarzy: 0
Soczewicę dokładnie płuczemy i na przez kilka godzin moczymy w zimnej wodzie. Następnie gotujemy na półmiękko i dodajemy do niej przebrane, dwukrotnie sparzone wrzątkiem jagły. Razem gotujemy do miękkości. Pokrojoną cebulę podsmażamy na sma
Wyszukaj przepis
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj