Przepisy: Dla rodziny
Krokieciki z grzybkami i kapustą kiszoną
- średnie
- powyżej 60 min
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: obiad
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: wysokokaloryczna, inna,
Głowne składniki: mąki, kasze, makarony, mięso i podroby, inne,
Okazje: przyjęcie , Wielkanoc , Boże Narodzenie , sylwester, inne,
Sposób przygotowania: gotowane , smażone,
Składniki:
0,25 l mleka
0,25 l wody
mąka ( dokładnie nie wiem ile bo daję zawsze na oko, do tych naleśników trzeba dodać tak aby ciasto nie było ani za lejące ani znowu nie za gęste)
1 jajko
sól, pieprz
Farsz :
0.5 kg grzybów leśnych, dla dzieci robię z mięskiem
1 kg kapusty kiszonej
przyprawy
Panierka :
2 jajka ( dodaję kapkę wody)
bułka tarta
Sposób przygotowania:
Grzyby czyszczę i gotuję do miękkości, później kroję w kostkę.Mięso gotuję do miękkości i mielę.Kapustę gotuję i także mielę, lub kroję na mniejsze kawałki.Wszystko mieszam, przyprawiając.
Krokiety najlepiej zwijać jak naleśniki są jeszcze ciepłe gdyż lepiej się zwijają.Układamy na boku.
Zwinięte już krokieciki dajemy do jajka następnie do bułki i na rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor.
Do krokietów można podać Barszczyk czerwony w kubeczku.
Wyszukaj przepis
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub