Przepisy: Dla rodziny

Cukinia z pieczarkami jajkiem

  • łatwe
  • do 30 min

Dla kogo?: W ciąży

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: lunch, obiad, kolacja

Liczba osób: 2 osoby

Dieta: dla diabetyków , wegetariańska, bezglutenowa, niskokaloryczna, niskocholesterolowa,

Głowne składniki: warzywa , nabiał ,

Okazje: piknik

Sposób przygotowania: gotowane , gotowane na parze,


Składniki:

cukinia 2 szt.
pieczarki 200 g
jajko 2 szt.
oliwa extra virgine 1 stołowa łyżka
sok z 1/2 cytryny
zioła prowansalskie
sól
pieprz

Sposób przygotowania:


Cukinie i pieczarki kroimy na średnie kawałki, gotujemy na parze przez 15-20 min.

Jajka gotujemy na pół-miękko.

Po ugotowaniu cukinie i pieczarki wykładamy do głębokiej misy, skrapiamy sokiem z 1/2 cytryny, dodajemy oliwę, sól, zioła prowansalskie. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.

Przed podaniem - podgrzewamy, na wierzch wykładamy jajka pokrojone na pół, na sam koniec posypujemy świeżo zmielonym pieprzem

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Puszyste pierniczki

Autor: 100004953399133

Komentarzy: 0

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj