Przepisy: Dla rodziny
Cukinia z pieczarkami jajkiem
- łatwe
- do 30 min
Dla kogo?: W ciąży
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: lunch, obiad, kolacja
Liczba osób: 2 osoby
Dieta: dla diabetyków , wegetariańska, bezglutenowa, niskokaloryczna, niskocholesterolowa,
Głowne składniki: warzywa , nabiał ,
Okazje: piknik
Sposób przygotowania: gotowane , gotowane na parze,
- Autor: eBobasowaKuchnia
-
Ocena:oceń
Składniki:
pieczarki 200 g
jajko 2 szt.
oliwa extra virgine 1 stołowa łyżka
sok z 1/2 cytryny
zioła prowansalskie
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Cukinie i pieczarki kroimy na średnie kawałki, gotujemy na parze przez 15-20 min.
Jajka gotujemy na pół-miękko.
Po ugotowaniu cukinie i pieczarki wykładamy do głębokiej misy, skrapiamy sokiem z 1/2 cytryny, dodajemy oliwę, sól, zioła prowansalskie. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Przed podaniem - podgrzewamy, na wierzch wykładamy jajka pokrojone na pół, na sam koniec posypujemy świeżo zmielonym pieprzem
Wyszukaj przepis
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub