Przepisy: Dla rodziny

Wieczorowe popsy na patyczkach

  • średnie
  • powyżej 60 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: podwieczorek

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: inna

Głowne składniki: inne

Okazje: przyjęcie , piknik, urodziny,

Sposób przygotowania: inne


Składniki:

300g pokruszonych twardych pierniczków (można użyć bezglutenowych)
opakowanie serka mascarpone
łyżka masła orzechowego
dwie tabliczki gorzkiej czekolady
srebrzyste kulki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Ciasteczka dokładnie wymieszaj z serkiem i masłem orzechowym. Roztop czekolady w kąpieli wodnej i dodaj dwie łyżki do masy. Możesz, jeśli lubisz, dorzucić drobno posiekane orzeszki. Łyżką do wycinania kulek formuj równe gałki; włóż je do lodówki na 15 minut. Końcówki patyczków do szaszłyków (te tępe końce) wkładaj do płynnej czekolady, a następnie wbijaj w schłodzone kulki. Znów włóż do lodówki na kolejne 30 minut. Następnie każdego popsa zanurzaj w czekoladzie, dekoruj kulkami i wbijaj w styropian, by czekolada dobrze zastygła. Voila!

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Puszyste pierniczki

Autor: 100004953399133

Komentarzy: 0

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj