Przepisy: Dla rodziny
Tęcza
- średnie
- do 60 min
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: podwieczorek
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: wysokokaloryczna
Głowne składniki: nabiał , mąki, kasze, makarony, inne,
Okazje: przyjęcie , piknik, urodziny, sylwester, inne,
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: maciek_wilku_wilk
-
Ocena:oceń
Składniki:
- 16 jajek
- 2 i 2/3 szklanki cukru
- 2 i 2/3 szklanki mąki
- 2 i 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
- 1,2l śmietany 30% (ja daje 4x330)
- 450g mascarpone (ja daje 2x250g)
- 6x śmietanfix
- łyżeczka aromatu cytrynowego (ja nie daje)
- cukier puder do smaku
Sposób przygotowania:
Ubijasz białka, dodajesz cukier – ubijasz, dodajesz żółtka – ubijasz, dodajesz mąkę z proszkiem i mieszasz. Ja podzieliłem na 2 razy (z 8 jajek) bo mi się do robota nie mieściło naraz. I jak wymieszasz wszystko to dzielisz na 6 części i dodajesz do każdej barwnik (fioletowy, niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy, czerwony) i pieczesz w 180-190st ok. 20min. każdy osobno trzeba.
Masa:
Wszystko zmiksować i wstawić do lodówki na 1-2godz
Potem wykładasz biszkopty w kolejności jak tęcza fioletowy, niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy, czerwony) i przekładasz masą i dookoła i na wierzchu. Można posypać kolorową posypką.
Smacznego!
Wyszukaj przepis
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub