Przepisy: Dla rodziny

Miodownik

  • łatwe
  • do 60 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: lunch

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: wysokokaloryczna

Głowne składniki: nabiał , mąki, kasze, makarony,

Okazje: przyjęcie , Wielkanoc , Boże Narodzenie , urodziny, sylwester,

Sposób przygotowania: gotowane , pieczone,


Składniki:

Ciasto:
4 całe jajka
2,5 szkl. mąki
0,5 kostki margaryny
0,5 szkl. cukru
6 łyżek miodu sztucznego
2 płaskie łyżeczki sody

Krem:
1 l mleka
0,5 szkl. cukru
7 łyżek kaszki
1 kostka masła
2 żółtka
Olejek waniliowy

Sposób przygotowania:

Ciasto- Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami, wsypać mąkę z sodą i roztopiony miód. Ciasto podzielić na 3 części i każdą upiec z osobna. Ciasto wykładać na zimną i dobrze wysmarowana blachę. Piec 15 minut w 180 st.
Krem- przez 10 minut gotować kaszkę dodać do niej cukier. Utrzeć masło z żółtkami i pomału dodawać zimną kaszkę, a na koniec olejek waniliowy.
Krem podzielić na 2 części wyłożyć na 1 i 2 warstwę górę polać polewą i można posypać orzechami

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Puszyste pierniczki

Autor: 100004953399133

Komentarzy: 0

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj