Przepisy: Dla rodziny

Malinowo-kremówkowe tartaletki

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: podwieczorek

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: wysokokaloryczna

Głowne składniki: nabiał , mąki, kasze, makarony, owoce, inne,

Okazje: przyjęcie , urodziny,

Sposób przygotowania: pieczone


Składniki:

Ciasto:
250 g mąki pszennej
50 g cukru
125 g zimnego masła
szczypta soli
3 łyżki zimnej wody
Masa:
krem karpatkowy - 1 opakowanie (możne być także własnego wyrobu)
Dekoracja:
maliny - ilość dowolna

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki do wyrobienia ciasta,
Ugniatamy razem i basta,
Kulę formujemy i w folię spożywczą zawijamy,
Na około godzinkę do lodówki wkładamy,
Potem na 6-8 części dzielimy,
I w foremki je tulimy,
Około 15 minut w 180 st. pieczemy,
Później wyciągamy i do ostudzenia odkładamy,
Krem karpatkowy według opakowania przygotowujemy,
A gdy tartaletki ostygną to je nadziejemy,
Dekorujemy malinkami soczystymi,
Bo są naszymi owockami letnimi ulubionymi,
Na koniec warto je schłodzić w lodówce troszeczkę,
I zajadamy cudnie rozkoszną babeczkę!
Można przed podaniem udekorować bitą śmietaną,
Wtedy na dłużej w pamięci pozostaną!


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj