Przepisy: Dla rodziny
Malinowo-kremówkowe tartaletki
- łatwe
- powyżej 60 min
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: podwieczorek
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: wysokokaloryczna
Głowne składniki: nabiał , mąki, kasze, makarony, owoce, inne,
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: julita_szynkiewicz
-
Ocena:oceń
Składniki:
250 g mąki pszennej
50 g cukru
125 g zimnego masła
szczypta soli
3 łyżki zimnej wody
Masa:
krem karpatkowy - 1 opakowanie (możne być także własnego wyrobu)
Dekoracja:
maliny - ilość dowolna
Sposób przygotowania:
Ugniatamy razem i basta,
Kulę formujemy i w folię spożywczą zawijamy,
Na około godzinkę do lodówki wkładamy,
Potem na 6-8 części dzielimy,
I w foremki je tulimy,
Około 15 minut w 180 st. pieczemy,
Później wyciągamy i do ostudzenia odkładamy,
Krem karpatkowy według opakowania przygotowujemy,
A gdy tartaletki ostygną to je nadziejemy,
Dekorujemy malinkami soczystymi,
Bo są naszymi owockami letnimi ulubionymi,
Na koniec warto je schłodzić w lodówce troszeczkę,
I zajadamy cudnie rozkoszną babeczkę!
Można przed podaniem udekorować bitą śmietaną,
Wtedy na dłużej w pamięci pozostaną!
Wyszukaj przepis
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub