Przepisy: Dla rodziny

Gotowane szparagi z sosem z sera pleśniowego

  • średnie
  • do 30 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: lunch, obiad, podwieczorek

Liczba osób: 2 osoby

Głowne składniki: warzywa , nabiał ,

Okazje: przyjęcie , sylwester, afrodyzjaki,

Sposób przygotowania: gotowane


Składniki:

6 szparagów zielonych
2 ząbki czosnku
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżeczki soli
100g sera pleśniowego (typu lazur, roquefort, saint agur)
100g boczku wędzonego
1 łyżka masła
3 łyżki mleka

Sposób przygotowania:

W dużym garnku zagotować osoloną wodę. Dodać dwa, obrane ząbki czosnku i sok z cytryny. Wrzucić umyte szparagi. Gotować 10 minut na średnim ogniu.
W rondlu rozpuścić masło i poddusić na nim boczek pokrojony w kostkę. Dodać pokrojony również w kostkę ser i mleko. Mieszać aż ser się roztopi i powstanie gładki sos.
Szparagi odcedzić, wyłożyć na talerze, polać obficie sosem. Pyszny początek szparagowego sezonu.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj