Przepisy: Dla rodziny
Gotowane szparagi z sosem z sera pleśniowego
- średnie
- do 30 min
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: lunch, obiad, podwieczorek
Liczba osób: 2 osoby
Głowne składniki: warzywa , nabiał ,
Okazje: przyjęcie , sylwester, afrodyzjaki,
Sposób przygotowania: gotowane
- Autor: BibliaSmakow
-
Ocena:oceń
Składniki:
2 ząbki czosnku
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżeczki soli
100g sera pleśniowego (typu lazur, roquefort, saint agur)
100g boczku wędzonego
1 łyżka masła
3 łyżki mleka
Sposób przygotowania:
W rondlu rozpuścić masło i poddusić na nim boczek pokrojony w kostkę. Dodać pokrojony również w kostkę ser i mleko. Mieszać aż ser się roztopi i powstanie gładki sos.
Szparagi odcedzić, wyłożyć na talerze, polać obficie sosem. Pyszny początek szparagowego sezonu.
Wyszukaj przepis
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub