Przepisy: Dla rodziny
Gotowane szparagi z sosem z sera pleśniowego
- średnie
- do 30 min
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: lunch, obiad, podwieczorek
Liczba osób: 2 osoby
Głowne składniki: warzywa , nabiał ,
Okazje: przyjęcie , sylwester, afrodyzjaki,
Sposób przygotowania: gotowane
- Autor: BibliaSmakow
-
Ocena:oceń
Składniki:
2 ząbki czosnku
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżeczki soli
100g sera pleśniowego (typu lazur, roquefort, saint agur)
100g boczku wędzonego
1 łyżka masła
3 łyżki mleka
Sposób przygotowania:
W rondlu rozpuścić masło i poddusić na nim boczek pokrojony w kostkę. Dodać pokrojony również w kostkę ser i mleko. Mieszać aż ser się roztopi i powstanie gładki sos.
Szparagi odcedzić, wyłożyć na talerze, polać obficie sosem. Pyszny początek szparagowego sezonu.
Wyszukaj przepis
Dom babci i dziadka to miejsce, gdzie czas płynie wolniej, a wspomnienia przybierają...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub