Przepisy: Dla rodziny

Tarta ze szparagami

  • średnie
  • do 60 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: lunch, obiad, podwieczorek, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: wegetariańska

Głowne składniki: warzywa , nabiał , mąki, kasze, makarony,

Okazje: urodziny, sylwester, afrodyzjaki,

Sposób przygotowania: pieczone


Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego
100g sera pleśniowego typu lazur, roquefort, Saint agur
100g sera pleśniowego typu brie, camembert
3-4 duże, zielone szparagi
zioła prowansalskie
tymianek
masło do natłuszczenia formy
1 jajko

Sposób przygotowania:

Piekarnik na 190°C.
Szparagi opłukać, odciąć białe końcówki, jeśli są. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, wyłożyć ciastem francuskim dno i brzegi na wysokość dwóch centymetrów. Szparagi przeciąć w 1/3 wysokości. Sery pokroić w kostkę, wyłożyć nimi ciasto, na tym ułożyć szparagi, posypać ziołami i odrobiną tymianku. Brzegi ciasta lekko zawinąć do środka. Jajko rozbełtać w misce widelcem, przy pomocy pędzelka posmarować nim brzegi ciasta francuskiego. Wstawić do piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 180°C i piec około 30 minut.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj