Przepisy: Dieta płodności
Gotowany filet z pstrąga w zimnym sosie koperkowym
- łatwe
- do 60 min
Koszt przygotowania: średnie
Liczba osób: 2 osoby
Dieta: dla diabetyków , bezglutenowa, niskocholesterolowa,
Głowne składniki: warzywa , nabiał , mięso i podroby,
Okazje: przyjęcie
Sposób przygotowania: gotowane
- Autor: eBobasowaKuchnia
-
Ocena:oceń
Składniki:
2 pstrągi 200-220 g
150 ml białego wina
warzywa korzeniowe
100 ml wody
mieszanka przypraw (np. tymianek, liść laurowy, rozmaryn)
sól
Sos:
4 łyżki majonezu
4 łyżki kwaśnej śmietany
sól
cukier
koper
150 ml białego wina
warzywa korzeniowe
100 ml wody
mieszanka przypraw (np. tymianek, liść laurowy, rozmaryn)
sól
Sos:
4 łyżki majonezu
4 łyżki kwaśnej śmietany
sól
cukier
koper
Sposób przygotowania:
Wypatroszone i opłukane pstrągi przekrawamy wzdłuż. Wyjmujemy szkielet i zdejmujemy skórę. Pokrojone warzywa korzeniowe wkładamy do rondla z winem i wodą, solą i mieszanką przypraw. Krótko gotujemy.
Następnie dodajemy filety, które powoli gotujemy 3-4 minuty.
Ugotowane filety z warzywami kładziemy na talerze, podajemy do nich gotowane ziemniaki z pietruszką i zimny sos przygotowany z majonezu, kwaśnej śmietany, soli, niewielkiej ilości cukru i drobno posiekanego, świeżego koperku.
Następnie dodajemy filety, które powoli gotujemy 3-4 minuty.
Ugotowane filety z warzywami kładziemy na talerze, podajemy do nich gotowane ziemniaki z pietruszką i zimny sos przygotowany z majonezu, kwaśnej śmietany, soli, niewielkiej ilości cukru i drobno posiekanego, świeżego koperku.
Wyszukaj przepis
Spodnie dresowe dziecięce
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub