Przepisy: Dieta płodności

Gotowany filet z pstrąga w zimnym sosie koperkowym

  • łatwe
  • do 60 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad, kolacja

Liczba osób: 2 osoby

Dieta: dla diabetyków , bezglutenowa, niskocholesterolowa,

Głowne składniki: warzywa , nabiał , mięso i podroby,

Okazje: przyjęcie

Sposób przygotowania: gotowane


Składniki:

2 pstrągi 200-220 g
150 ml białego wina
warzywa korzeniowe
100 ml wody
mieszanka przypraw (np. tymianek, liść laurowy, rozmaryn)
sól

Sos:
4 łyżki majonezu
4 łyżki kwaśnej śmietany
sól
cukier
koper

Sposób przygotowania:

Wypatroszone i opłukane pstrągi przekrawamy wzdłuż. Wyjmujemy szkielet i zdejmujemy skórę. Pokrojone warzywa korzeniowe wkładamy do rondla z winem i wodą, solą i mieszanką przypraw. Krótko gotujemy.

Następnie dodajemy filety, które powoli gotujemy 3-4 minuty.
Ugotowane filety z warzywami kładziemy na talerze, podajemy do nich gotowane ziemniaki z pietruszką i zimny sos przygotowany z majonezu, kwaśnej śmietany, soli, niewielkiej ilości cukru i drobno posiekanego, świeżego koperku.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj