Przepisy: Dieta płodności
Soczewica z kaszą jaglaną
- łatwe
- do 60 min
Koszt przygotowania: średnie
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: bezglutenowa, wysokokaloryczna,
Głowne składniki: warzywa , mąki, kasze, makarony, mięso i podroby,
Okazje: urodziny
Sposób przygotowania: gotowane , pieczone, smażone,
- Autor: eBobasowaKuchnia
-
Ocena:oceń
Składniki:
200 g soczewicy
200 g kaszy jaglanej
1 duża cebula
100 g smalcu, najlepiej gęsiego mielony pieprz
sól
majeranek
tarty kminek
200 g kaszy jaglanej
1 duża cebula
100 g smalcu, najlepiej gęsiego mielony pieprz
sól
majeranek
tarty kminek
Sposób przygotowania:
Soczewicę dokładnie płuczemy i na przez kilka godzin moczymy w zimnej wodzie. Następnie gotujemy na półmiękko i dodajemy do niej przebrane, dwukrotnie sparzone wrzątkiem jagły. Razem gotujemy do miękkości. Pokrojoną cebulę podsmażamy na smalcu i wrzucamy do soczewicy z kaszą jaglaną, razem z wyciśniętym czosnkiem, mielonym pieprzem, tartym kminkiem i solą. Dokładnie mieszamy, nakładamy do natłuszczonej smalcem brytfanny i w rozgrzanym piekarniku pieczemy około 25 minut w 180 °C.
Dodatki:
chleb lub bułki, warzywa konserwowe
Dodatki:
chleb lub bułki, warzywa konserwowe
Wyszukaj przepis
Spodnie dresowe dziecięce
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub