Kinderbal ze smakiem
sortuj wg: najlepiej oceniane, ostatnio dodane, komentowane, najpopularniejsze, losowo
-
- średnie
- powyżej 60 min
Warzywna Lokomotywka
Autor: modliszka | Komentarzy: 0
Paprykę czerwoną i żółtą pokroić w drobną kosteczkę, natkę pietruszki drobno posiekać, ser zetrzeć na tarce, dodać do tego odsączone z zalewy zawartości dwóch puszek. Dorzucić kiełki fasoli, kiełki brokuła, pałeczki wielozbożowe, ziarna sło
-
- łatwe
- do 30 min
Zielone ślimaczki
Autor: Mrs_R | Komentarzy: 0
Robimy ciasto naleśnikowe. Miksujemy mleko i jajko, dodajemy tyle mąki, aby ciasto było lejące ale niezbyt rzadkie. Szpinak wcześniej rozmrażamy (możemy użyć świeży), rozdrabniamy i dodajemy do ciasta (im więcej szpinaku tym bardziej zielon
-
- łatwe
- do 60 min
rogaliki drozdzowe
Autor: inga1234567890 | Komentarzy: 0
Drozdze mieszamy z 3 łyżeczkami cukru do czasu ich rozpuszczenia odstawicaz drożdze rusza. So miski wsypac make. Zaurzac mleko i rozpuscic masło w osobnym radelku. Zżółtek i cukru zrobic kogiel mogiel dodac do maki. Wlac zaczyn z drozdzy
-
- łatwe
- do 60 min
Babeczki w kubkach do lodów
Autor: szpileczka | Komentarzy: 0
Mąkę, olej, jogurt, jajko, cukier i proszek wkładamy do miski i mieszamy je łyżką, aż do całkowitego połączenia się. Gorzką czekoladę siekamy na drobne kawałeczki i dodajemy do masy. Tak przygotowaną masę przekładamy do wafelków do lodów. Z
-
- łatwe
- do 30 min
Ciastka w kształcie cukierków z niespodzianką
Autor: szpileczka | Komentarzy: 0
Banana obieramy ze skórki i kroimy na połówki, lub na trzy części. Kawałek banana i kostkę czekolady kładziemy na cieście francuskim i wycinamy taki prostokąt, aby móc zawinąć w niego banana. Owijamy banana z czekoladą ciastem, a boki zawij
-
- łatwe
- do 30 min
Parówkowe kwiaty
Autor: szpileczka | Komentarzy: 0
Parówkę kładziemy na rozłożony płat ciasta francuskiego i tniemy z niego taki kawałek, aby można zawinąć w niego parówkę. Zawijamy parówkę w ciasto. Nacinamy na całej długości, ale uważamy aby nie przeciąć całej parówki. Na talerzy rozmącam
-
- średnie
- do 60 min
Zabawne żółwiki
Autor: szpileczka | Komentarzy: 0
Czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej cebulę. Gdy zmięknie dodajemy natkę pietruszki i pieprz i mieszamy. Mięso przekładamy do miski, dodajemy do niego cebulę z patelni, wbijamy całe jajko
-
- średnie
- powyżej 60 min
Tort Kubuś Puchatek
Autor: zielonykoralik | Komentarzy: 0
Biszkopt: Rozpoczynamy od ubicia mikserem białek, dodając po trochu cukru, aż do momentu jak masa będzie sztywna. W innym naczyniu żółtka miksujemy z octem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy żółtka do piany z białek i dalej miksujemy.
-
- łatwe
- do 60 min
Tęczowe deserki
Autor: kubawkuchni | Komentarzy: 0
1. Zagotowuję wodę do galaretek 2. Przygotowuję 3 naczynia odmierzam po 400 ml wody i nalewam do każdego z nich. 3. Do każdego naczynia wsypuję jedną galaretkę i mieszam dokładnie, żeby się rozpuściła. 4. Połowę galaretki czerwonej przel
-
- średnie
- powyżej 60 min
TORT FERRERO ROCHER
Autor: rynta86 | Komentarzy: 0
BISZKOT:W misce wymieszać mąkę, kakao, sól, proszek do pieczenia i orzechy. Jajka wraz z cukrem ubić na gęstą, puszystą masę (ok. 7 minut). Następnie dodać do masy suche składniki i dokładnie wymieszać wszystko drewnianą szpatułką. Ciasto w
-
- średnie
- powyżej 60 min
Wieczorowe popsy na patyczkach
Autor: christinee | Komentarzy: 0
Ciasteczka dokładnie wymieszaj z serkiem i masłem orzechowym. Roztop czekolady w kąpieli wodnej i dodaj dwie łyżki do masy. Możesz, jeśli lubisz, dorzucić drobno posiekane orzeszki. Łyżką do wycinania kulek formuj równe gałki; włóż je do lo
-
- łatwe
- do 30 min
Pysznostkowy koktajl
Autor: aga_zajac | Komentarzy: 0
Bardzo prosty i szybki do przygotowania koktajl dobry dla wszystkich! Truskawki i kawałki ananasa (ewentualnie Actimel czy jogurt) wrzucamy do blendera na najwyższą prędkość. Po 30 sekundach koktajl jest gotowy! Smakołyk przelewamy do szkl
-
- łatwe
- do 30 min
Bananowe łódeczki.
Autor: plomien | Komentarzy: 0
Przygotowanie: • Kremówkę przelej do wysokiego naczynia, dosyp 2 łyżki cukru. Ubij na sztywną pianę. Połącz delikatnie z gęstą kwaśną śmietaną. Dopraw do smaku sokiem wyciśniętym z połówki sparzonej cytryny. • Banany sparz wrzątkiem, star
-
- łatwe
- powyżej 60 min
Śnieżne reniferki.
Autor: plomien | Komentarzy: 0
Przygotowanie: • Mąkę przesiej na stolnicę razem ze szczyptą soli. Dodaj cukier puder, zimne masło 9ewentualnie margarynę) i jedno całe jajko. Posiekaj składniki ostrym nożem, a następnie szybko zagnieć kruche ciasto. Uformuj kulę, owiń ją
-
- łatwe
- do 60 min
Babeczki z szynką.
Autor: plomien | Komentarzy: 0
Przygotowanie: • Pieczarki umyj i obierz. Drobno je pokrój. Posiekaj szalotkę, a szynkę potnij w maleńką kostkę. • Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć na nie szalotkę, a po chwili pieczarki. Usmaż i dodaj szynkę. Smaż razem 2 minuty. Potem z
-
- łatwe
- do 30 min
Tęczowe krakersy.
Autor: plomien | Komentarzy: 0
Przygotowanie: • Owoce obrać, kiwi pokroić w półplasterki, mandarynki podzielić na cząstki. • Orzechy rozłupać, podzielić na kawałki. • Z natki, sera, majonezu, soli i pieprzu zrobić gładką pastę. • Posmarować nią krakersy. • Ozdobić
-
- łatwe
- do 30 min
Orzeźwiający napój.
Autor: plomien | Komentarzy: 0
Przygotowanie: • Ananasa obierz, usuń zdrewniałe części, pokrój w kostkę, a umyte truskawki na pół. • Pomarańcze obierz ze skóry. Pokrój je na plastry. • Winogrona umyj i w miarę możliwości usuń z nich pestki. • Wszystkie owoce delikat
-
- łatwe
- do 60 min
Kulki kokosowe
Autor: aleks83 | Komentarzy: 0
Wafle rozdrabniamy bardzo drobno. Cukier zagotowujemy z wodą i studzimy. Potem dodajemy mleko w proszku, masło i pogniecione wafle.Wszystko dokładnie miksujemy. Masę schładzamy w lodówce przez godzinę.Z masy formujemy kuleczki i obtaczamy w
-
- średnie
- powyżej 60 min
czekoladowe lizaki
Autor: molly31 | Komentarzy: 0
Należy przygotować mały biszkopt, pokruszyć, dodać nutellę lub inny krem czekoladowy, aromat do smaku np. truflowy, ugniatamy jednolitą nasę, by następnie ulepić kulki i nabić na patyczki z szaszłyków. Zanurzamy w roztopionej czekoladzie, p
-
- średnie
- do 60 min
migdałowe serca
Autor: taurant | Komentarzy: 0
Czekoladę rozpuść, optymalnie w kąpieli wodnej. Migdały upraż na suchej patelni, a po wystudzeniu zmiel w młynku do mielenia kawy. Mąkę migdałową połącz z cukrem, przesianym kakao i przyprawami. Białka ubij na sztywno i dodawaj powoli
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj