- łatwe
- do 60 min
- Dodał: inga1234567890
Składniki:
50g drozdzy
Cukier waniliowy
0.5szkl cukru
2szkl mleka
10dag masła
3zółtka
1cale jajko
1 budyn wanilowy
Cukier puder
Sposób przygotowania:
Drozdze mieszamy z 3 łyżeczkami cukru do czasu ich rozpuszczenia odstawicaz drożdze rusza. So miski wsypac make. Zaurzac mleko i rozpuscic masło w osobnym radelku. Zżółtek i cukru zrobic kogiel mogiel dodac do maki. Wlac zaczyn z drozdzy i ciepłe mleko oraz cukier waniliowy wszystko dokładnie rozmieszac mokseremm lub łyżka ,dodac masło i wyrobic recznie. Odstawic ugotowac budyn w.1 szkl mleka dodac cukier do smaku. Ciasto podzielic na.pol walkowac kola i dzielic na 8 trojkatow . Nałozyc bufyn i zawinac rogaliki. Powinno wyjsc 16 szt. Blache posmarowac oliwa i układa rogaliki. Posmarowac rozkłuconym jajkiem . Poec w temp 180 st c do zrumienienia. Posypac cukrem puddem
Głosowanie zostało zakończone.
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
gos | 2014-02-12 17:34:37 | zgłoś naruszenie
gos | 2014-02-12 17:34:37 | zgłoś naruszenie
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub