Punkty: 3

odwiedziny: 10      poprzedni | następny

powrót

rogaliki drozdzowe

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

0.5 kg maki pszennej
50g drozdzy
Cukier waniliowy
0.5szkl cukru
2szkl mleka
10dag masła
3zółtka
1cale jajko
1 budyn wanilowy
Cukier puder

Sposób przygotowania:

Drozdze mieszamy z 3 łyżeczkami cukru do czasu ich rozpuszczenia odstawicaz drożdze rusza. So miski wsypac make. Zaurzac mleko i rozpuscic masło w osobnym radelku. Zżółtek i cukru zrobic kogiel mogiel dodac do maki. Wlac zaczyn z drozdzy i ciepłe mleko oraz cukier waniliowy wszystko dokładnie rozmieszac mokseremm lub łyżka ,dodac masło i wyrobic recznie. Odstawic ugotowac budyn w.1 szkl mleka dodac cukier do smaku. Ciasto podzielic na.pol walkowac kola i dzielic na 8 trojkatow . Nałozyc bufyn i zawinac rogaliki. Powinno wyjsc 16 szt. Blache posmarowac oliwa i układa rogaliki. Posmarowac rozkłuconym jajkiem . Poec w temp 180 st c do zrumienienia. Posypac cukrem puddem


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

  • gos | 2014-02-12 17:34:37 | zgłoś naruszenie

    https://ebobas.pl/kuchnia/konkursy/kinderbal- z e-smakiem/przegladaj/muffiny-balwanki prosimy o głosiki +3
  • gos | 2014-02-12 17:34:37 | zgłoś naruszenie

    https://ebobas.pl/kuchnia/konkursy/kinderbal- z e-smakiem/przegladaj/muffiny-balwanki prosimy o głosiki +3

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj