- średnie
- do 60 min
- Dodał: taurant
Składniki:
250 g migdałów
120 g cukru (lub naturalnego słodzika - ksylitolu, stewi)
1 łyżeczka kakao
2 białka
szczypta soli
cynamon, zmielone goździki, odrobina gałki i imbiru - do smaku
Sposób przygotowania:
Czekoladę rozpuść, optymalnie w kąpieli wodnej. Migdały upraż na suchej patelni, a po wystudzeniu zmiel w młynku do mielenia kawy. Mąkę migdałową połącz z cukrem, przesianym kakao i przyprawami. Białka ubij na sztywno i dodawaj powoli do suchych składników - mieszając całość, pod koniec dodaj roztopioną czekoladę. Uformuj z ciasta kulę, zawiń w folię spożywczą i zostaw na noc w lodówce. Następnego dnia rozwałkuj ciasto na grubość mniej więcej 1 cm i wykrawaj dowolne kształty. Przed pieczeniem można posmarować ciastka roztrzepanym białkiem. Piecz w temperaturze 200 st. C przez 8 - 15 minut. W szczelnym pojemniku ciastka można przechowywać nawet 2 miesiące - podobno
Głosowanie zostało zakończone.
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
halina2159 | 2014-01-23 11:03:12 | zgłoś naruszenie
gos | 2014-01-23 21:42:36 | zgłoś naruszenie
marika1503 | 2014-01-29 18:26:25 | zgłoś naruszenie
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub