- łatwe
- do 30 min
- Dodał: szpileczka
Składniki:
duże opakowanie ciasta francuskiego
1 jajko
łyżka jogurtu naturalnego
3 łyżki groszku zielonego z puszki
Sposób przygotowania:
Parówkę kładziemy na rozłożony płat ciasta francuskiego i tniemy z niego taki kawałek, aby można zawinąć w niego parówkę. Zawijamy parówkę w ciasto. Nacinamy na całej długości, ale uważamy aby nie przeciąć całej parówki. Na talerzy rozmącamy jajko z jogurtem naturalnym. Parówkę w cieście obtoczyć w rozmąconym jajku, a następnie zwinąć w kółko. Końce zlepić ze sobą, można spiąć wykałaczką. W miejsca rozcięcia wkładamy po kulce groszku zielonego. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, na nim układamy parówki w cieście w odległości od siebie, gdyż znacznie urosną. Pieczemy ok 20 minut.
Głosowanie zostało zakończone.
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
gos | 2014-02-07 16:00:04 | zgłoś naruszenie
gos | 2014-02-15 20:59:17 | zgłoś naruszenie
kol196 | 2014-02-17 12:56:35 | zgłoś naruszenie
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub