Punkty: 26

odwiedziny: 29      poprzedni | następny

powrót

Parówkowe kwiaty

  • łatwe
  • do 30 min

Składniki:

9 parówek z szynki, lub inne dobrej jakości
duże opakowanie ciasta francuskiego
1 jajko
łyżka jogurtu naturalnego
3 łyżki groszku zielonego z puszki

Sposób przygotowania:

Parówkę kładziemy na rozłożony płat ciasta francuskiego i tniemy z niego taki kawałek, aby można zawinąć w niego parówkę. Zawijamy parówkę w ciasto. Nacinamy na całej długości, ale uważamy aby nie przeciąć całej parówki. Na talerzy rozmącamy jajko z jogurtem naturalnym. Parówkę w cieście obtoczyć w rozmąconym jajku, a następnie zwinąć w kółko. Końce zlepić ze sobą, można spiąć wykałaczką. W miejsca rozcięcia wkładamy po kulce groszku zielonego. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, na nim układamy parówki w cieście w odległości od siebie, gdyż znacznie urosną. Pieczemy ok 20 minut.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

  • gos | 2014-02-07 16:00:04 | zgłoś naruszenie

    https://ebobas.pl/konkursy/zobacz_zdjecie/385 73 prosimy o głosiki zawsze odkilikam +3
  • gos | 2014-02-15 20:59:17 | zgłoś naruszenie

    https://ebobas.pl/kuchnia/konkursy/kinderbal- z e-smakiem/przegladaj/muffiny-balwanki prosimy o głosiki +3
  • kol196 | 2014-02-17 12:56:35 | zgłoś naruszenie

    +3, zapraszamy do nas https://ebobas.pl/konkursy/zobacz_zdjeci e/38722 dziękujemy za głosiki :)

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj