Punkty: 2695

odwiedziny: 1162      poprzedni | następny

powrót

Babcin kubuś

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

0,5 kg.marchewki
4 szt.pomarańczy
1 kg.cukru
4dkg kwasku cytrynowego

Sposób przygotowania:

Marchew umyć,obrać i pokroić na mniejsze kawałki.Pomarańcze wyszorować i sparzyć 3 szt.obrać i podzielić na cząstki a czwartą pokroić w całości na kawałki .Marchew i pomarańcze zalać wodą i gotować do miękkości.Zmiksować następnie uzupełnić wodą do poziomu 10 litrów dodać cukier i kwasek cytrynowy i wszystko zagotować .Po wystudzeniu można podawać a że jest soczku sporo można gorący wlać do butelek i zakręcić i pozostawić do wystygnięcia i tak może być przechowywany na dłuższy czas :) Ten soczek gości na każdej naszej imprezie już od wielu lat to mój smak z dzieciństwa :)


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj