Punkty: 117

odwiedziny: 81      poprzedni | następny

powrót

Babeczki z szynką.

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

Składniki:
• 300 g pieczarek
• 150 g szynki
• 1 opakowanie wytrawnych korpusów do babeczek
• 1 szalotka
• Pół pęczka natki
• 2 łyżki keczupu
• 1 łyżka masła
• Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Przygotowanie: • Pieczarki umyj i obierz. Drobno je pokrój. Posiekaj szalotkę, a szynkę potnij w maleńką kostkę. • Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć na nie szalotkę, a po chwili pieczarki. Usmaż i dodaj szynkę. Smaż razem 2 minuty. Potem zdejmij z palnika i wystudź. Dorzuć posiekana natkę. Przypraw solą i pieprzem. Na koniec wymieszaj z keczupem. • Farsz nałóż do babeczek, wstaw je do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 10 minut. Podawaj ciepłe lub na zimno. Udekoruj listkami natki.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj