Przepisy: Dla rodziny
migdałowe serca
- średnie
- do 60 min
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: podwieczorek
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: bezglutenowa
Głowne składniki: inne
Okazje: przyjęcie , Boże Narodzenie , piknik, urodziny,
Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
250 g migdałów
120 g cukru (lub naturalnego słodzika - ksylitolu, stewi)
1 łyżeczka kakao
2 białka
szczypta soli
cynamon, zmielone goździki, odrobina gałki i imbiru - do smaku
Sposób przygotowania:
Mąkę migdałową połącz z cukrem, przesianym kakao i przyprawami.
Białka ubij na sztywno i dodawaj powoli do suchych składników - mieszając całość, pod koniec dodaj roztopioną czekoladę.
Uformuj z ciasta kulę, zawiń w folię spożywczą i zostaw na noc w lodówce.
Następnego dnia rozwałkuj ciasto na grubość mniej więcej 1 cm i wykrawaj dowolne kształty. Przed pieczeniem można posmarować ciastka roztrzepanym białkiem.
Piecz w temperaturze 200 st. C przez 8 - 15 minut.
W szczelnym pojemniku ciastka można przechowywać nawet 2 miesiące - podobno
Wyszukaj przepis
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub