Przepisy: Dla rodziny

migdałowe serca

  • średnie
  • do 60 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: podwieczorek

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: bezglutenowa

Głowne składniki: inne

Okazje: przyjęcie , Boże Narodzenie , piknik, urodziny,

Sposób przygotowania: pieczone


Składniki:

tabliczka gorzkiej czekolady
250 g migdałów
120 g cukru (lub naturalnego słodzika - ksylitolu, stewi)
1 łyżeczka kakao
2 białka
szczypta soli
cynamon, zmielone goździki, odrobina gałki i imbiru - do smaku

Sposób przygotowania:

Czekoladę rozpuść, optymalnie w kąpieli wodnej. Migdały upraż na suchej patelni, a po wystudzeniu zmiel w młynku do mielenia kawy.

Mąkę migdałową połącz z cukrem, przesianym kakao i przyprawami.

Białka ubij na sztywno i dodawaj powoli do suchych składników - mieszając całość, pod koniec dodaj roztopioną czekoladę.
Uformuj z ciasta kulę, zawiń w folię spożywczą i zostaw na noc w lodówce.

Następnego dnia rozwałkuj ciasto na grubość mniej więcej 1 cm i wykrawaj dowolne kształty. Przed pieczeniem można posmarować ciastka roztrzepanym białkiem.

Piecz w temperaturze 200 st. C przez 8 - 15 minut.

W szczelnym pojemniku ciastka można przechowywać nawet 2 miesiące - podobno

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj