Przepisy: Dla rodziny

Mięso wołowe z majerankiem

  • łatwe
  • do 60 min

Dla kogo?: Staramy się o dziecko

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: wysokokaloryczna

Głowne składniki: warzywa , mąki, kasze, makarony, mięso i podroby,

Okazje: przyjęcie

Sposób przygotowania: smażone, duszone,


Składniki:

600 g mięsa wołowego tylnego
1 mniejsza cebula
100 g masła
majeranek, sól
pieprz
wywar warzywny

Sposób przygotowania:

Cebulę kroimy w plasterki i spieniamy na maśle.

Mięso wołowe kroimy w paseczki, posypujemy solą, pieprzem i dodajemy do cebuli. Podsmażamy krótko, przyprawiamy roztartym majerankiem, zalewamy wywarem warzywnym i dusimy do miękkości.

Podajemy z tzw. rwakami - pieczonymi ziemniakami z mąką.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Kolorowy przekładaniec

Autor: 18082010

Komentarzy: 0

Pavlova w wydaniu letnim

Autor: lolajna7

Komentarzy: 0

Dżem z arbuza

Autor: ulala87

Komentarzy: 0

Bezowy deser z borówkami

Autor: Ela30K

Komentarzy: 0

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj