Przepisy: Dla rodziny
Mięso wołowe z majerankiem
- łatwe
- do 60 min
Dla kogo?: Staramy się o dziecko
Koszt przygotowania: średnie
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: wysokokaloryczna
Głowne składniki: warzywa , mąki, kasze, makarony, mięso i podroby,
Okazje: przyjęcie
Sposób przygotowania: smażone, duszone,
- Autor: eBobasowaKuchnia
-
Ocena:oceń
Składniki:
1 mniejsza cebula
100 g masła
majeranek, sól
pieprz
wywar warzywny
Sposób przygotowania:
Mięso wołowe kroimy w paseczki, posypujemy solą, pieprzem i dodajemy do cebuli. Podsmażamy krótko, przyprawiamy roztartym majerankiem, zalewamy wywarem warzywnym i dusimy do miękkości.
Podajemy z tzw. rwakami - pieczonymi ziemniakami z mąką.
Wyszukaj przepis
Dom babci i dziadka to miejsce, gdzie czas płynie wolniej, a wspomnienia przybierają...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub