
Przepisy: Dla rodziny
Sernik na zimno z truskawkami.
- łatwe
- powyżej 60 min
Koszt przygotowania: średnie
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: inna
Głowne składniki: nabiał , owoce,
Okazje: przyjęcie , piknik, urodziny, inne,
Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
Składniki:
• 500g białego zmielonego z wiaderka
• 1 paczka biszkoptów
• 500g truskawek
• 250g śmietany słodkiej 30%
• 3 galaretki cytrynowe
• 1 galaretki truskawkowe
• 90g cukru
• 1 śnieżki
• 500g białego zmielonego z wiaderka
• 1 paczka biszkoptów
• 500g truskawek
• 250g śmietany słodkiej 30%
• 3 galaretki cytrynowe
• 1 galaretki truskawkowe
• 90g cukru
• 1 śnieżki
Sposób przygotowania:
Dno tortownicy o średnicy 24 - 25 cm uszczelnić folią aluminiową i wyłożyć biszkoptami. Galaretki cytrynowe należy rozpuścić w 2 szklankach wody z cukrem i pozostawić do ostygnięcia. Dobrze schłodzoną śmietanę ubić mikserem razem ze śnieżką. Do ubitej śmietany dodajemy zmielony ser, mieszamy wszystko łyżką. Na koniec dodajemy przestudzone galaretki cytrynowe. Delikatnie wymieszać i pozostawić w lodówce na 5-10 minut, następnie przelać do torownicy. Wstawić wszystko do lodówki na co najmniej pół godziny. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 1,5 szklanki wody. Na stężałej masie serowej układamy truskawki i zalewamy przestudzona galaretką.
Sernik należy przechowywać w lodówce.
Smacznego!
Sernik należy przechowywać w lodówce.
Smacznego!
Wyszukaj przepis
Dlaczego fotoprezenty to idealny sposób na powiedzenie „Kocham Cię” Babci i...
Dom babci i dziadka to miejsce, gdzie czas płynie wolniej, a wspomnienia przybierają...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub