Przepisy: Dla rodziny

herbatniki z syropem klonowym i orzechami pecan

  • łatwe
  • do 60 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: podwieczorek

Dieta: wegetariańska

Głowne składniki: nabiał , mąki, kasze, makarony,

Okazje: Wielkanoc , Boże Narodzenie , piknik, urodziny,

Sposób przygotowania: pieczone


Składniki:

280 g mąki,
170 g masła,
100 g orzechów pecan,
100 g cukru trzcinowego,
50 g cukru
klonowego,
1 jajko,
3 łyżki syropu klonowego,
szczypta soli
100 g białej czekolady
(na około 40 herbatników)

Sposób przygotowania:

Miękkie masło utrzeć z cukrem na krem. Dodać jajko i syrop klonowy, a następnie
drobno zmielone orzechy, mąkę i sól. Szybko wyrobić, uformować z ciasta kulę,
owinąć ją folią spożywczą i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Rozwałkować ciasto
na grubość 3 mm, wyciąć herbatniki i przełożyć je na blachę. Piec w temperaturze
180OC przez około 15 minut, aż herbatniki się zrumienią. Roztopić czekoladę
w kąpieli wodnej i rękawem cukierniczym udekorować herbatniki, gdy wystygną.

Przepis pochodzi z książki "Smakowite prezenty" wydawnictwa Jedność

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Puszyste pierniczki

Autor: 100004953399133

Komentarzy: 0

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj