Przepisy: Dla rodziny
herbatniki z syropem klonowym i orzechami pecan
- łatwe
- do 60 min
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: podwieczorek
Dieta: wegetariańska
Głowne składniki: nabiał , mąki, kasze, makarony,
Okazje: Wielkanoc , Boże Narodzenie , piknik, urodziny,
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: eBobasowaKuchnia
-
Ocena:oceń
Składniki:
170 g masła,
100 g orzechów pecan,
100 g cukru trzcinowego,
50 g cukru
klonowego,
1 jajko,
3 łyżki syropu klonowego,
szczypta soli
100 g białej czekolady
(na około 40 herbatników)
Sposób przygotowania:
drobno zmielone orzechy, mąkę i sól. Szybko wyrobić, uformować z ciasta kulę,
owinąć ją folią spożywczą i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Rozwałkować ciasto
na grubość 3 mm, wyciąć herbatniki i przełożyć je na blachę. Piec w temperaturze
180OC przez około 15 minut, aż herbatniki się zrumienią. Roztopić czekoladę
w kąpieli wodnej i rękawem cukierniczym udekorować herbatniki, gdy wystygną.
Przepis pochodzi z książki "Smakowite prezenty" wydawnictwa Jedność
Wyszukaj przepis
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub