Przepisy: Dla rodziny

Dżem dyniowo - pomarańczowy

  • łatwe
  • do 60 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: śniadanie, podwieczorek, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: niskokaloryczna

Głowne składniki: warzywa

Okazje: przyjęcie , urodziny,

Sposób przygotowania: gotowane


Składniki:

• 1 kg dyni, obranej, pokrojonej w niedużą kostkę
• 300 g cukru
• 2 pomarańcze
• 1 cytryna
• pół łyżeczki cynamonu
• szczypta gałki muszkatołowej

Sposób przygotowania:

1.Pokrojoną w kostkę dynię wrzucić do większego garnuszka, zasypać cukrem. Pozostawić w temperaturze pokojowej na 2-3 godziny, aż dynia wypuści sporą ilość soku.
2.Pomarańcze i cytrynę obrać,wyfiletować i pokroić dość drobno, dodać do dyni razem z przyprawami. Zagotować i gotować bez pokrywki aż większość płynu odparuje a dynia przybierze postać papki.
3.Przelać konfiturę, dobrze zakręcić.

Komentarze

  • ewa_kruczek | 2013-11-15 10:40:12 | zgłoś naruszenie

    Dżem dla łasuchów małych i dużych. Smakowity i aromatyczny. Doskonały jako dodatek do bułeczki, naleśników czy racuchów. Moja córka go uwielbia. Spróbujcie..

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Puszyste pierniczki

Autor: 100004953399133

Komentarzy: 0

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj