Przepisy: Dla rodziny

Wielkanocne jajka

  • łatwe
  • do 30 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: śniadanie, obiad, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: wegetariańska, bezglutenowa,

Głowne składniki: warzywa , nabiał ,

Okazje: Wielkanoc

Sposób przygotowania: gotowane


Składniki:


Wielkanocne jajka

5-6 jaj
pasta z łososia
pasta z tuńczyka
5 rzodkiewek
koperek
szczypiorek
sól
pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka gotujemy na twardo. Zalewamy zimną wodą, żeby skorupka łatwiej odchodziła. Obieramy i zabieramy się za wzorki. Można je wyciąć zwykłym nożem, ale to dosyć skomplikowane zajęcie. Ja posłużyłam się specjalnym nożem do dekoracyjnego wycinania.
Przydał mi się również do rzodkiewek.
Pastę można przygotować samodzielnie na bazie twarożku lub kupić gotowe pasty rybne w tubkach. Połówki jajek układamy na półmisku, na każdą wyciskamy trochę pasty. Jedną rzodkiewkę kroimy na pół, wzdłuż i w cienkie plasterki. Wciskamy po jednym plasterku w pastę na każdym jajku, posypujemy solą i pieprzem i przystrajamy koperkiem. Na środku układamy powycinane w kwiatki rzodkiewki i ozdabiamy je szczypiorkiem. Wielkanocny ogródek gotowy.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Puszyste pierniczki

Autor: 100004953399133

Komentarzy: 0

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj