Przepisy: Dla rodziny
Wielkanocne jajka
- łatwe
- do 30 min
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: śniadanie, obiad, kolacja
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: wegetariańska, bezglutenowa,
Głowne składniki: warzywa , nabiał ,
Okazje: Wielkanoc
Sposób przygotowania: gotowane
- Autor: BibliaSmakow
-
Ocena:oceń
Składniki:
Wielkanocne jajka
5-6 jaj
pasta z łososia
pasta z tuńczyka
5 rzodkiewek
koperek
szczypiorek
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Przydał mi się również do rzodkiewek.
Pastę można przygotować samodzielnie na bazie twarożku lub kupić gotowe pasty rybne w tubkach. Połówki jajek układamy na półmisku, na każdą wyciskamy trochę pasty. Jedną rzodkiewkę kroimy na pół, wzdłuż i w cienkie plasterki. Wciskamy po jednym plasterku w pastę na każdym jajku, posypujemy solą i pieprzem i przystrajamy koperkiem. Na środku układamy powycinane w kwiatki rzodkiewki i ozdabiamy je szczypiorkiem. Wielkanocny ogródek gotowy.
Wyszukaj przepis
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub