Przepisy: Dla rodziny

Sałatka ziemniaczana

  • łatwe
  • do 30 min

Dla kogo?: Staramy się o dziecko

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: lunch, obiad, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: wegetariańska, bezglutenowa,

Głowne składniki: warzywa , nabiał ,

Okazje: piknik

Sposób przygotowania: gotowane


Składniki:

1 kg ziemniaków (najlepiej typu A)
1/4 kg marchwi
1/4 kg selera
ocet
szklanka groszku z puszki lub 200 g mrożonego groszku
150 g kiszonych ogórków
4 – 6 łyżek majonezu
pieprz
sól

Sposób przygotowania:

Ziemniaki w łupinkach solimy i gotujemy około 30 minut, w zależności od wielkości, wbijając nóż sprawdzamy, czy są miękkie. Pozostawiamy, aby trochę przestygły.

Chłodne ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę około 1×1 cm.

Marchew i seler obieramy i w wodzie z dodatkiem soli i octu gotujemy 10–15 minut, aby warzywa były miękkie, ale nie rozgotowane. Wyjmujemy z wody, pozostawiamy do wystygnięcia i drobno kroimy. Kroimy w kostkę także ogórki, marynatę wykorzystamy pod koniec przyrządzania sałatki. Groszek z puszki odcedzamy (mrożony rozmrażamy). Wszystkie pokrojone składniki delikatnie mieszamy w misce, dodajemy majonez i trochę marynaty z ogórków. Solimy i doprawiamy pieprzem.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Puszyste pierniczki

Autor: 100004953399133

Komentarzy: 0

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj