Przepisy: Dla rodziny

Roladki z bakłażana z fetą i pomidorami

  • średnie
  • do 60 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: wegetariańska, bezglutenowa,

Głowne składniki: warzywa , nabiał ,

Okazje: przyjęcie , sylwester,

Sposób przygotowania: smażone


Składniki:

1 średni bakłażan
1 duży pomidor
150g sera feta
1 łyżka posiekanej mięty cytrynowej
1 łyżka soku z cytryny
sól
pieprz
oliwa do smażenia i do posmarowania formy
1 łyżka octu balsamicznego
½ łyżeczki ziół prowansalskich

Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania:
Piekarnik na 150°C.
Bakłażana kroimy wzdłuż w plastry, posypujemy solą z dwóch stron i odkładamy na sitko, skrapiamy sokiem z cytryny i zostawiamy na 20 minut. Po tym czasie bakłażana trzeba opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym. Patelnię grillową posmarować oliwą, rozgrzać, smażyć bakłażana obsypanego solą i pieprzem, około 2-3 minuty z każdej, żeby zmiękł.
Naczynie żaroodporne nasmarować oliwą, pomidora pokroić w plastry, ser rozgnieść. Usmażone plastry bakłażana ułożyć na deseczce, na każdy nałożyć kawałek pomidora i około 1 łyżeczkę fety, zawinąć, spiąć wykałaczką. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać solą, pieprzem, ziołami i miętą. Zapiekać około 20 minut w 150 C. Roladki podawać skropione octem balsamicznym.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj