Przepisy: Dla rodziny

Naleśniki z amarantusem i karobem

  • łatwe
  • do 60 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: lunch, podwieczorek, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: bezglutenowa

Głowne składniki: nabiał , mąki, kasze, makarony,

Okazje: urodziny

Sposób przygotowania: smażone


Składniki:

(na około 8-10 naleśników)
2 jajka
1,5 szklanki mąki z amarantusa
1,5 szklanki mleka sojowego
1 czubata łyżka karobu (melasa z chleba świętojańskiego)
tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Jajka ubić na puszystą pianę. Można dodać szczyptę cukru trzcinowego, żeby ułatwić sobie zadanie, ale nie jest to konieczne. Dodać mąkę, karob i mleko, dokładnie wymieszać. Rozgrzać patelnię posmarowaną tłuszczem. Nalewać na patelnię około jedną chochelkę ciasta delikatnie rozprowadzając je po całej powierzchni. Naleśniki zrobiłam dosyć grube. Po usmażeniu pierwszego może okazać się, że ciasto zbyt się ciągnie (wtedy trzeba dodać mąkę) lub zbyt suche (trzeba dodać mleko). Przy kolejnych naleśnikach idzie już szybciej).
Podawać na ciepło z sosem lub innymi dodatkami.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Puszyste pierniczki

Autor: 100004953399133

Komentarzy: 0

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj