Przepisy: Dla dziecka
Lody bananowe z mango i jagodami goji
- łatwe
- powyżej 60 min
Wiek dziecka: 2 lata +
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: podwieczorek, kolacja
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: wegetariańska, bezglutenowa,
Głowne składniki: owoce, inne,
Okazje: przyjęcie , afrodyzjaki,
Sposób przygotowania: mrożone
- Autor: BibliaSmakow
-
Ocena:oceń
Składniki:
1 mango
1/3 szklanki suszonych jagód goji
1 łyżka syropu klonowego
2 łyżki mleka kokosowego
listki mięty do dekoracji
Sposób przygotowania:
Banany obrać i drobno pokroić. Mango obrać, obkroić jak najdokładniej miąższ i pokroić w kostkę. W wysokim naczyniu zmiksować banany z mango, dodać mleczko kokosowe i syrop klonowy. Dokładnie wymieszać. Przełożyć do pojemnika i wstawić do zamrażalnika na 2 godziny. Po tym czasie lody powinny być gęstsze, ale nie zamrożone „na kość”. Jeśli są zbyt rzadkie, by je podać, trzeba potrzymać pudełko w zamrażalniku jeszcze około 30 minut.
Lody podałam w miseczkach, posypane jagodami goji i udekorowane liśćmi mięty.
Wyszukaj przepis
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub