Przepisy: Dla dziecka

Lody bananowe z mango i jagodami goji

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Wiek dziecka: 2 lata +

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: podwieczorek, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: wegetariańska, bezglutenowa,

Głowne składniki: owoce, inne,

Okazje: przyjęcie , afrodyzjaki,

Sposób przygotowania: mrożone


Składniki:

3 banany
1 mango
1/3 szklanki suszonych jagód goji
1 łyżka syropu klonowego
2 łyżki mleka kokosowego
listki mięty do dekoracji

Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania:
Banany obrać i drobno pokroić. Mango obrać, obkroić jak najdokładniej miąższ i pokroić w kostkę. W wysokim naczyniu zmiksować banany z mango, dodać mleczko kokosowe i syrop klonowy. Dokładnie wymieszać. Przełożyć do pojemnika i wstawić do zamrażalnika na 2 godziny. Po tym czasie lody powinny być gęstsze, ale nie zamrożone „na kość”. Jeśli są zbyt rzadkie, by je podać, trzeba potrzymać pudełko w zamrażalniku jeszcze około 30 minut.
Lody podałam w miseczkach, posypane jagodami goji i udekorowane liśćmi mięty.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj