Przepisy: Dla dziecka
Zielony krem, czyli zupa z siedmiuset groszków
- łatwe
- do 60 min
Wiek dziecka: 12 miesięcy +
Koszt przygotowania: tanie
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: wegetariańska, bezglutenowa,
Głowne składniki: warzywa
Sposób przygotowania: gotowane
- Autor: JoannaKrzyzanek
-
Ocena:oceń
Składniki:
cebulkę,
łyżkę masła,
trzy kubki wody,
marchewkę,
pietruszkę,
por,
sól,
biały lub zielony pieprz,
dwie łyżki śmietanki
Sposób przygotowania:
2. Obierz cebulkę i pokrój ją w drobną kostkę. Rozpuść na patelni masło. Uważaj, aby się nie przypaliło. Potem wrzuć na nie pokrojoną cebulkę i podsmażaj ją tak długo, aż się zeszkli.
3. Wyjmij łyżką cedzakową ugotowane warzywa, a do wywaru wrzuć groszek i zeszkloną cebulkę. Gotuj je kilka minut, aby groszek zmiękł.
4. Gdy trochę przestygnie, wyłów kilkadziesiąt groszków do dekoracji i włóż je do miseczki. Pozostałe zmiksuj. Rozlej zupę do miseczek. Do każdej dodaj łyżkę śmietanki i dziesięć groszków.
Wyszukaj przepis
Zastanawiasz się, Jakie są pierwsze objawy ciąży? Wczesne symptomy mogą być zróżnicowane i...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub