Przepisy: Dla rodziny

Tort lodowo- bezowy

  • łatwe
  • do 30 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: podwieczorek

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: wysokokaloryczna

Głowne składniki: nabiał , owoce,

Okazje: przyjęcie , Wielkanoc , urodziny, sylwester,

Sposób przygotowania: bez gotowania , mrożone,


Składniki:

Tort bezowy średni (krążki)
Cukier waniliowy
2 śmietan fixy
600-700 ml kremówki
Dodatek: kawa cappuccino czekoladowe lub maliny, truskawki, jagody bądź borówki

Sposób przygotowania:

Śmietanę ubić, dodać cukier waniliowy, fixy i dodać 4 łyżki cappuccino (maliny, truskawki, jagody czy borówki). Pokruszyć 1 część tortu bezowego na tortownicę, wyłożyć trochę masy śmietanowej, 2 część tortu bezowego pokruszyć, wyłożyć masę śmietanową i na koniec pokruszyć ostatnią część tortu bezowego. Można tort ozdobić galaretką pokrojoną w kostkę. Włożyć do zamrażarki, wyciągnąć pół godziny przed podaniem.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj