Przepisy: Dla rodziny
rogaliki drozdzowe
- łatwe
- do 60 min
Koszt przygotowania: tanie
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: inna
Głowne składniki: mąki, kasze, makarony
Okazje: przyjęcie
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: inga1234567890
-
Ocena:oceń
Składniki:
0.5 kg maki pszennej
50g drozdzy
Cukier waniliowy
0.5szkl cukru
2szkl mleka
10dag masła
3zółtka
1cale jajko
1 budyn wanilowy
Cukier puder
50g drozdzy
Cukier waniliowy
0.5szkl cukru
2szkl mleka
10dag masła
3zółtka
1cale jajko
1 budyn wanilowy
Cukier puder
Sposób przygotowania:
Drozdze mieszamy z 3 łyżeczkami cukru do czasu ich rozpuszczenia odstawicaz drożdze rusza. So miski wsypac make. Zaurzac mleko i rozpuscic masło w osobnym radelku. Zżółtek i cukru zrobic kogiel mogiel dodac do maki. Wlac zaczyn z drozdzy i ciepłe mleko oraz cukier waniliowy wszystko dokładnie rozmieszac mokseremm lub łyżka ,dodac masło i wyrobic recznie. Odstawic ugotowac budyn w.1 szkl mleka dodac cukier do smaku. Ciasto podzielic na.pol walkowac kola i dzielic na 8 trojkatow . Nałozyc bufyn i zawinac rogaliki. Powinno wyjsc 16 szt. Blache posmarowac oliwa i układa rogaliki. Posmarowac rozkłuconym jajkiem . Poec w temp 180 st c do zrumienienia. Posypac cukrem puddem
Wyszukaj przepis
Spodnie dresowe dziecięce
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub