Przepisy: Dla rodziny

rogaliki drozdzowe

  • łatwe
  • do 60 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: lunch, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: inna

Głowne składniki: mąki, kasze, makarony

Okazje: przyjęcie

Sposób przygotowania: pieczone


Składniki:

0.5 kg maki pszennej
50g drozdzy
Cukier waniliowy
0.5szkl cukru
2szkl mleka
10dag masła
3zółtka
1cale jajko
1 budyn wanilowy
Cukier puder

Sposób przygotowania:

Drozdze mieszamy z 3 łyżeczkami cukru do czasu ich rozpuszczenia odstawicaz drożdze rusza. So miski wsypac make. Zaurzac mleko i rozpuscic masło w osobnym radelku. Zżółtek i cukru zrobic kogiel mogiel dodac do maki. Wlac zaczyn z drozdzy i ciepłe mleko oraz cukier waniliowy wszystko dokładnie rozmieszac mokseremm lub łyżka ,dodac masło i wyrobic recznie. Odstawic ugotowac budyn w.1 szkl mleka dodac cukier do smaku. Ciasto podzielic na.pol walkowac kola i dzielic na 8 trojkatow . Nałozyc bufyn i zawinac rogaliki. Powinno wyjsc 16 szt. Blache posmarowac oliwa i układa rogaliki. Posmarowac rozkłuconym jajkiem . Poec w temp 180 st c do zrumienienia. Posypac cukrem puddem

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj