Przepisy: Dla rodziny
Placki ziemniaczane z powidłami, obtaczane w orzechach włoskich
- łatwe
- do 30 min
Dla kogo?: W ciąży
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: obiad, podwieczorek, kolacja
Liczba osób: 2 osoby
Dieta: wegetariańska
Głowne składniki: warzywa , nabiał ,
Okazje: piknik, urodziny, inne,
Sposób przygotowania: smażone
- Autor: eBobasowaKuchnia
-
Ocena:oceń
Składniki:
1-2 jajka
180 g mąki średnio mielonej (np. krupczatki)
sól
mąka do wałkowania
mieszanka oleju z masłem
powidła (śliwkowe lub gruszkowe)
cukier drobnoziarnisty
gniecione orzechy (włoskie lub laskowe)
Sposób przygotowania:
Ciasto rozdzielamy na 12-16 części, z których formujemy placki i powoli smażymy je na tłuszczu aż się zarumienią.
Na koniec smarujemy powidłami, rolujemy i obtaczamy w mieszance gniecionych orzechów z cukrem.
Wyszukaj przepis
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub