Przepisy: Dla rodziny

Pieczarki z piersią z kurczaka

  • średnie
  • do 60 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: wysokokaloryczna

Głowne składniki: warzywa , mięso i podroby,

Okazje: przyjęcie

Sposób przygotowania: smażone


Składniki:

50 gad pieczarek
2 cebulki
20 gad piersi z kurczaka
1/2 pęczka natki
oliwa
2 łyżki masła
50 ml śmietany
sól
pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczarki oczyścić , pokroić. Cebulę obrać, posiekać. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Natkę opłukać, 1/2 gałązki odłożyć, resztę posiekać.
Rozgrzać masło, wrzucić pokrojoną i doprawioną pierś i podsmażyć. Dodać cebulę, zeszklić. Dołożyć pieczarki, smażyć 10 minut. Wsypać natkę, doprawić solą i pieprzem, wlać śmietanę. Dusić na małym ogniu 10 minut.
Podałam z ryżem.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj