Przepisy: Dla rodziny

Parówkowe kwiaty

  • łatwe
  • do 30 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: obiad, kolacja

Liczba osób: 4 i więcej

Okazje: przyjęcie , urodziny, inne,

Sposób przygotowania: pieczone


Składniki:

9 parówek z szynki, lub inne dobrej jakości
duże opakowanie ciasta francuskiego
1 jajko
łyżka jogurtu naturalnego
3 łyżki groszku zielonego z puszki

Sposób przygotowania:

Parówkę kładziemy na rozłożony płat ciasta francuskiego i tniemy z niego taki kawałek, aby można zawinąć w niego parówkę. Zawijamy parówkę w ciasto. Nacinamy na całej długości, ale uważamy aby nie przeciąć całej parówki. Na talerzy rozmącamy jajko z jogurtem naturalnym. Parówkę w cieście obtoczyć w rozmąconym jajku, a następnie zwinąć w kółko. Końce zlepić ze sobą, można spiąć wykałaczką. W miejsca rozcięcia wkładamy po kulce groszku zielonego. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, na nim układamy parówki w cieście w odległości od siebie, gdyż znacznie urosną. Pieczemy ok 20 minut.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj