Przepisy: Dla rodziny

Owocowy tort jesienny :)

  • średnie
  • powyżej 60 min

Koszt przygotowania: średnie

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: inna

Głowne składniki: nabiał , mąki, kasze, makarony, owoce,

Okazje: przyjęcie , urodziny,

Sposób przygotowania: pieczone


Składniki:

6 szt jaja
1,5 szkl. cukier
1,5 szkl. mąka
1 łyżeczka proszek do pieczenia
1 łyżka ocet
2 łyżki olej
brzoskiwinie w puszcze
winogrono
pomarańcze
różyczki cukrowe
śmietanfix
3-5 szt. śmietana 30 %
cukier puder

Sposób przygotowania:

BISZKOPT:

Białka oddzielić od żółtek do żółtek dodać proszek do pieczenia i ocet odstawić do wyrośnięcia. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać stopniowo cukier i miksować do jego rozpuszczenia.Żółtka pomieszać z białkami dodać mąkę i olej i wszystko razem wymieszać. Gotową masę przelać do tortownicy o średniej wielkości i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 50-60 min.

DO PRZEKŁADANIA:
Pokroić brzoskwinie z puszki na paski. Ubić śmietanę z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać śmietanfixy.

Gotowe ciasto wyciągnąć odstawić do ostygnięcia, przekroić na 3 części. na każdą z nich nałożyć warstwę bitej śmietany na której ułożone są pokrojone brzoskwinie. Ułożyć jedną na drugą i całość posmarować wkoło bitą śmietaną na wierzch ułożyć cukrowe różyczki, połówki winogron, mandarynki, pozostałe brzoskwinie lub inne owoce wobec upodobać i gotowe:)

SMACZNEGO:)

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Puszyste pierniczki

Autor: 100004953399133

Komentarzy: 0

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj