Przepisy: Dla rodziny

Mufinki z malinami, czyli coś dla Maliniaków

  • łatwe
  • do 60 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: obiad, podwieczorek, kolacja

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: wegetariańska

Głowne składniki: nabiał , owoce,

Okazje: Wielkanoc , Boże Narodzenie , piknik, urodziny, sylwester,

Sposób przygotowania: pieczone


Składniki:

trzy jajka,
trzy szklanki mąki pszennej,
kubek cukru, kubek maślanki,
pół kubka oliwy,
dwie łyżeczki proszku do pieczenia,
garść malin,
tłuszcz do posmarowania formy,
cukier puder do posypania upieczonych mufinek

Sposób przygotowania:

Maliny wsyp do durszlaka i umyj starannie pod bieżącą wodą. Umyj dokładnie jajka pod bieżącą wodą i wbij je do filiżanki.

Wsyp cukier do misy miksera, dodaj jajka i miksuj zawartość misy, aż powstanie gładka masa. Przesiej do misy miksera mąkę, wsyp cukier, dodaj proszek do pieczenia, wlej maślankę i oliwę. Miksuj wszystkie składniki ze sobą tak długo,
aż powstanie jednolita masa.

W zagłębieniach formy umieść papierowe foremki i do każdej z nich włóż dwie,
trzy łyżki ciasta oraz kilka malin. Wstaw formę do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C na około 35 minut.

Upieczone mufinki posyp cukrem pudrem.

Przepis: J. Krzyżanek "Cecylka knedelek i kolorowe bale", wydawnictwo "Jedność"

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj